Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Insändarskribenten är inte imponerad av tv-utbudet under coronaisoleringen. Bild: TT
Insändarskribenten är inte imponerad av tv-utbudet under coronaisoleringen. Bild: TT

Repriser av Åsa-Nisse och Dr Phil – tack för kvalitets-tv i isoleringen!

Jag är en av de som våra myndigheter så omsorgsfullt värnar om. Vid 78 års ålder har jag, i likhet med de flesta av mina jämnåriga, lojalt följt de regler som ska förlänga våra liv. Det har inneburit att vi är "fångar" i våra hem sedan drygt sex månader.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vi är så glada att myndigheterna ser till att vi har så mycket att glädja oss åt varje dag när vi tittar på tv. Vi sitter och klappar händerna och jublar när Åsa-Nisse och Klabbarparn i märkliga underkläder försöker fånga gammelgäddan. Minst tio repriser! Ibland fägnas vi med en gammal svartvit film som var gammal redan när vi började gå på bio.

Men misströsta inte! Ibland kan vi se Little Joe och hans familj söka sin lycka i västra USA. Någon gång kan vi lyssna på när Dr Phil ger goda råd åt ett par där hustrun tycker mer om minigrisar än sin man.

I många program kan vi hugnas med att se mord och duktiga utredare som sätter mördarna bakom lås och bom.

Om det är den intellektuella nivå som vi förmodas befinna oss på så, genetiskt sannolikt, kommer ni, kära barn och barnbarn som i dag styr vårt samhälle att gå en skitframtid till mötes.

Och ve och fasa, på tv ser vi ju er dela ut miljarders miljarder, det måste ni ju få beröm för. Det visar ju på att ni är duktiga att prioritera!

78 år gammal man som lojalt följer rekommendationerna

LÄS MER: Ensamheten och ångesten ökar under pandemin