Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Eftersom alternativet med buss mellan Göteborg och Strömstad är cirka 25 minuter snabbare än tåget visas det först. Det utgår inte från någon form av rangordning av trafikslag, skriver Henrik Kjellberg på Västtrafik. Bild: Lasse Edwartz
Eftersom alternativet med buss mellan Göteborg och Strömstad är cirka 25 minuter snabbare än tåget visas det först. Det utgår inte från någon form av rangordning av trafikslag, skriver Henrik Kjellberg på Västtrafik. Bild: Lasse Edwartz

Reseplaneraren söker upp snabbaste resan

Tack för att du delar med dig av dina tankar kring vår trafik.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till

Christer Wilhelmsson 6 juli

Tyvärr kan vi inte svara exakt varför skylten du hänvisar till sitter uppsatt på Torp. Men om den på något sätt är missvisande eller upplevs som felaktig får vi självklart se över det. Vi kommer att ta dina synpunkter vidare kring detta.

Vår reseplanerare söker alltid upp den bästa resan för kunden utifrån restid. Eftersom alternativet med buss mellan Göteborg och Strömstad är cirka 25 minuter snabbare än tåget visas det först. Det utgår inte från någon form av rangordning av trafikslag.

Bytestiden på fem minuter mellan buss 841 och 871 anses också vara tillräcklig för resenärer ska hinna med sitt byte. Med sin anslutning till E 6:an och byte till flera andra resmöjligheter är Torp en väl fungerande knutpunkt för busstrafik i området.

För den som däremot hellre vill resa med tåg mellan Göteborg och Strömstad så finns även det alternativet väl synligt när man söker sin resa, precis som du själv skriver.

Att vi använder alla våra resurser i tider som dessa, oavsett om det är buss, tåg, spårvagn eller båt, för att minska trängsel är självklart. Ju mer trafik vi kör och ju fler alternativ vi kan erbjuda kunderna desto mindre trångt blir det ombord.

Att vissa då väljer bussen och vissa väljer tåget välkomnar vi. Utöver det arbetar vi också med en rad andra åtgärder för att minska trängsel i trafiken.

Att Västtrafik skulle anse att ombordpersonal på andra fordon än de som jobbar inom busstrafiken är mindre värda stämmer inte. All personal inom kollektivtrafiken är lika viktig, oavsett trafikslag.

Under pågående coronapandemi har det blivit särskilt påtagligt då kollektivtrafiken, som är en viktig samhällsfunktion, hela tiden kunnat fortsätta fungera trots stora utmaningar. Det har lyckats tack vare all skicklig personal som arbetar ute i trafiken varje dag och för det är vi på Västtrafik ytterst tacksamma.

Henrik Kjellberg

Västtrafik