Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
STOCKHOLM 20171026
Lena Ag och jämställdhetsministern Åsa Regnér under en pressträff i Rosebad i Stockholm. Lena Ag blir generaldirektör för den nya Jämställdhetsmyndigheten som startar sin verksamhet vid årsskiftet.
Foto: Peter Wallberg / TT kod 10510 Bild: Peter Wallberg/TT
STOCKHOLM 20171026 Lena Ag och jämställdhetsministern Åsa Regnér under en pressträff i Rosebad i Stockholm. Lena Ag blir generaldirektör för den nya Jämställdhetsmyndigheten som startar sin verksamhet vid årsskiftet. Foto: Peter Wallberg / TT kod 10510 Bild: Peter Wallberg/TT

Riksdagen raserar jämställdhetsarbetet

Fel prioritering att lägga ned Jämställdhetsmyndigheten

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Den 1 januari 2018 var ett datum som kom att förändra det svenska samhället. Det var dagen då dörrarna öppnades till jämställdhetsmyndigheten. En myndighet som har till uppgift att arbeta för att alla ska ha lika möjligheter till att vara med och forma samhället och sina egna liv, oavsett kön.

Genom den nya budgeten läggs nu detta viktiga arbete ner. Detta till förmån för ett nytt jobbskatteavdrag som skulle ge mig personligen 210 kronor mer i månaden. Vad är detta för prioritering? När ska satsningarna komma för ett bättre samhälle för alla?

Sara