Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Robin Hood etablerar sig på Orust

Ta från de rika och ge till de fattiga är det senaste utspelet från vårt nya kommunalråd.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jo jag tackar, det låter ju bra. Mig veterligen tackade samma kommunalråd ja till en löneförhöjning på över 10 000 kronor per månad. Samma för oppositionsrådet som vi för övrigt inte har behov av.

Skala ner antalet politiker i kommunfullmäktige. Antar att deras senaste löneökning var en Robin Hood-aktion?

Anställ en kommunchef som bosätter sig i kommunen, ( för övrigt behöver vi inte avlöna hen med över 80 000 kronor per månad). Avgående kommunchef hade i uppdrag att minska kommunens kostnader, vad blev resultatet? Jo, ökade kostnader och nya tjänstemän. Jag är inte den som förordar att man ska sparka personal, men det finns alla möjligheter att banta personal och tjänster vid naturlig avgång. Fotfolket behövs i allra högsta grad, men tjänstemannakåren har ökat oroväckande sedan 2000-talet.

Avgående kommunalråd var särskilt stolt över det ökade medborgarinflytandet. Antar att hon blev felciterad. Om nu ni politiker inte själva har fantasi eller kunskap om vad att göra, varför tar ni inte tillfället i akt att lyssna på Orust-medborgarna? Om vi får vara med och tycka till behöver ni inte stå ensamma med svåra beslut. Historien med idiotiska investeringar får inte upprepas. En stängd och sluten kommun är det sista vi vill ha.

Veckans insändare från Gunnar Persson om Holger Formgrens medborgarförslag om att även fritidsboende borde vara med och betala är ett intressant ämne som borde diskuteras mer. Ett förslag som även Folkviljan tangerar med ” skatteväxling”.

Vi klarar oss utan Robin Hood om vi etablerar ett rejält ekonomiskt samarbete med STO-kommunerna och på sikt en sammanslagning.

Tor-Anders Arby

Svanesund