Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hunnebostrand, Lahälla före detta stenbrott, Lökholmen

Ronald Hagbert försöker skriva om historien

Yngve Johansson (MP): "Planerna på hotell stoppades på grund av att de som låg bakom förslaget inte kunde presentera någon finansieringsplan för projektet."

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Ronald Hagbert (M) försöker skriva om historien om hur Alliansen har agerat i några ärenden gällande Hunnebostrand. Han påstår att den politiska ledningen har varit emot planerna på bostadsbyggande på Udden. I själva verket har kommunens högsta politiska organ, kommunfullmäktige i stort sätt enhälligt röstat för exploateringsavtalet, endast undertecknad var emot förslaget.

Kommunfullmäktige beslutade dessutom att förlänga avtalet eftersom PEAB behövde mer tid för att sälja objekten. En av aktörerna som skulle förvalta bostäderna var Sotenäsbostäder, ett bolag som Ronald Hagbert är ordförande i. Att PEAB drog sig ur exploateringsavtalet berodde på att bostadsrätterna var svårsålda och att det hade bildats en stark opinion mot byggplanerna.

Om planerna på ett storhotell på Lahälla uttryckte sig Ronald Hagbert sig så här om i Bohusläningen ”Det låter väldigt intressant. Det här är något helt annat än diskussionen om att bygga på Udden.” Planerna på hotell stoppades på grund av att de som låg bakom förslaget inte kunde presentera någon finansieringsplan för projektet.

Vad gäller Stenens hus ska det genomföras en medborgardialog genom metoden Culture Planing där boende i Hunnebostrand ska få göra sin röst hörd. Denna process ser jag fram emot. För övrigt tycker jag att det ska byggas fler cykelvägar i Sotenäs.

Yngve Johansson (MP)

Sotenäs