Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Säg nej till att återinföra fastighetsskatten

Att knycka pengar av de sparsamma har ju alltid varit lockande för vänsterfalangen

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jaha, då var det dags för hot om avfolkning av kusten igen, då det förekommer förslag och påtryckningar om återinförande av förmögenhetsskatt, fastighetsskatt (trots att man gjorde om den förra fastighetsskatten till en fastighetsavgift), samt arvs- och gåvoskatt.

LÄS MER: Sommargäster ger inget till oss i Bohuslän

Tidigare när dessa skatter var aktuella tvingade de pensionärerna som bodde i de av generationer avbetalade, skuldfria fastigheterna, att fly sina hem då skattebördan blev alldeles för tung.

Ännu tyngre för pensionärerna i egna fastigheter blir det ju nu när taxeringsvärdena skjutit i höjden och de drabbas av både en stor fastighetsskatt och på toppen av det förmögenhetsskatt. Själv fick jag en höjning av taxeringsvärdet från 2,2 miljoner kronor till 3,1 miljoner kronor från 2015 till 2018 vilket är helt orealistiskt med tanke på att ingen renovering eller tillbyggnad skett sedan 1983. Då räcker 200 kronor i höjning per månad av pensionen inte till att finansiera de skatter som föreslås återinföras.

LÄS MER: Nu måste sommargästerna betala för sig

Arvs- och gåvoskatten för övrigt avskaffades ju av socialdemokraterna år 2005 (egentligen 17 december 2004) av Göran Persson. Ska de nu återinföra den? Men som sagt, att knycka pengar av de sparsamma har ju alltid varit lockande för vänsterfalangen.

LÄS MER: Visst är turister bra för ekonomin!

Bra av Björklund (Liberalerna) att stämma i bäcken och deklarera sin åsikt om det hela.

Lars från Sotenäs