Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sälj inte billig utländsk mat

Våra handlare och även vi kunder, borde vara mer solidariska

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Sommaren som gick var extrem torr och varm vilket drabbade oss på många sätt, inte minst våra djur, både tama och vilda. När det var som värst uppmanades vi att köpa svenskt kött, då bönderna tvingades nödslakta på grund av foderbrist. Detta för att vara solidariska med våra lantbrukare.

Jag bor på landsbygden och brukar handla i matvaruaffären ett par gånger i veckan. Då jag går och tittar i köttdiskarna så ser jag köttprodukter likvärdiga de svenska, som är importerade och säljs billigare än det svenska utbudet. Var finns då solidariteten med våra bönder? Får de inte avsättning för sina produkter ger många upp och det drabbar oss alla i slutändan.

Det samma gäller den svenska frukten. Vi har så fin svensk frukt nu på hösten, men vad gör våra handlare? Jo, de säljer den svenska frukten dyrt och har extrapriser på den importerade "smaklösa" frukten.

Vi har och har haft det så bra i vårt land under lång tid och tar allt för givet, men skulle det bli ofärdstider och våra gränser stängdes, så kan vi stå där och titta ner i kött och fruktdiskarna för att upptäcka att det inte finns något att köpa. Den tiden kan komma fortare än vi anar med tanke på hur det ser ut i vår omvärld idag.

Våra handlare och även vi kunder, borde vara mer solidariska och vi skall vara tacksamma över att det finns människor i vårt land som kämpar för att vi skall få mat på bordet.

Karen Larsson