Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

20180406 Trollhättan

Vård , sjukvård , NU-sjukvården , Näl , operation , röntgen ,  akuten , undersköterska , sjuksköterska , vårdavdelning Bild: Stefan Bennhage
20180406 Trollhättan Vård , sjukvård , NU-sjukvården , Näl , operation , röntgen , akuten , undersköterska , sjuksköterska , vårdavdelning Bild: Stefan Bennhage

Så dåligt lönar det sig att vara lojal sjuksköterska

Jag har specialistkompetens, men vad hjälper det?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

På vårdförbundets hemsida kan man läsa detta:

• En särskild lönesatsning på särskilt yrkesskickliga.

• Ett partsarbete som ska syfta till att utveckla den lokala löneprocessen.

Det är tydliga krav på att denna grupp (särskilt yrkesskickliga) ska prioriteras lokalt och vi har flera avstämningspunkter för att säkra att arbetsgivarna levererar och att det blir verklighet. 10 000 kronor mer till särskilt yrkesskickliga ska bli verklighet under avtalsperioden.

Vi ser att det finns stora möjligheter i avtalet, men mycket arbete återstår också lokalt för att vi ska kunna nå vårt mål om 10 000 kronor mer för erfarna och särskilt yrkesskickliga under avtalsperioden. Det betyder att vi måste fortsätta med ordentliga krafttag för att du som medlem ska få de bästa villkoren.

Så kommer vi till verkligheten i NU-sjukvården. Tack kära arbetsgivare och politiker i regionen för den fantastiska löneökningen på 500 kronor per månad som jag har fått!

Jag har varit arbetsgivaren trogen i många år, jag har specialistkompetens, men vad hjälper det? För närvarande ska arbetsgiven inom NU-sjukvården gå igenom alla nomineringar för 2 000 kronor extra i månaden till sjuksköterskor, som respektive chef nominerat. Och därefter vet vi vilka som blir de lyckliga vinnarna. Potten av pengar räcker till ett fåtal personer.

Inflationen, (som betyder att man kan köpa färre varor och tjänster för samma mängd pengar som du har) gör att vissa av oss får lägre lön.

Tittade på ”prisomräknaren på SCB” med hjälp av denna uträkning så har jag förlorat 300 kronor i lön per månad på ett år på grund av inflationen.

Risken är att många söker sig bort från NU-sjukvården på grund av dålig löneutveckling.

Så kära arbetsgivare och regionpolitiker gör om och gör rätt! Satsa på att behålla personalen med en lön som motsvarar anständig värdighet.

Sjuksköterska i NU-sjukvården