Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Så förbättrar vi bryggarrenden i Sotenäs

Liberalerna: Vi har flera förslag på förändringar

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Lars-Erik Knutsson 4 september

LÄS MER: Den orättvisa bryggtaxan måste bort

Liberalerna i Sotenäs har jobbat fram flera förslag till förändring av arrendeavgiften för bryggor och sjöbodar.

Här följer några konkreta exempel:

Administrationsavgiften betalas tillbaka till de som betalt denna. Exklusive avgift i samband med nybyggnation och förvärv. Vi vill att bryggarrendet skall vara högst halva avgiften mot sjöbodsarrende. Av rättviseskäl så ska alla kommunmedborgare behandlas lika, idag får några kommuninvånare asfalterad väg fram till sin bod och brygga, andra får själv bygga och underhålla gångar, spångar, trappor och ramper till sjöbod och brygga. För att öka tillgänglighet och minska olycksfallsrisk undantas dessa från arrendeavgift.

Brygga mellan sjöbodar för att öka tillgänglighet och som avsett för att göra det möjligt av underhåll av befintlig sjöbod skall undantas arrende, men användes denna brygga och om plank är uppsatt till förrådsutrymme, av sjöbodsägare, skall arrende avgift betalas. Även på annan mark som används utöver vad som beskrivs ovan, skall arrende betalas. Till exempel altanliknande byggnationer.

Ta bort båtplatsavgift vid egen brygga. Som det blir idag blir det dyrare att ligga vid egen brygga då både arrendeavgift och båtplats betalats, än att ligga vid en kommunal brygga.

En partipolitiskgrupp där samtliga partier i fullmäktige har en representant med, skall så fort som möjligt titta över hur inmätning av arrende för både sjöbod och brygga gjorts, och därefter lämna förslag på hur inmätning skall vara.

Vi hoppas att fler av de kommunala representanterna i kommunfullmäktige hakar på våra idéer.

Michael Sandberg

Ordförande Liberalerna

Kungshamn