Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Protester i Polen mot att högsta domstolens ordförande Malgorzata Gersdorf i praktiken fick sparken av regeringen, som leds av partiet Lag och Rättvisa. Bild: Czarek Sokolowski

Så protesterar vi mot högerpolitiken i EU

Vänsterpartiet: Vi har alltid tagit strid för mänskliga rättigheter i Europaparlementet.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

På flera håll i Europa inskränker konservativa högerpartier mänskliga rättigheter på ett sätt många av oss trott och hoppats hörde till det förgångna. I länder som Ungern och Polen ser vi hur pressfriheten, kvinnors rättigheter och oberoende domstolar försvinner.

Vänsterpartiet har självklart reagerat i Europaparlamentet vid varje inskränkning av det öppna, fria samhället och vi har gång på gång tagit strid för mänskliga rättigheter och demokrati. Samtidigt har vi sett hur de högerextrema partierna i Sverige och andra länder förbereder sig för att öka sina mandat i EU. De tror att detta är deras val, men vi tänker inte låta dem få det.

Europaparlamentsvalet den 26 maj är ett val om värderingar, där rasism och ökade klyftor mellan fattiga och rika står mot jämlikhet och mänskliga rättigheter. Det är ett val där din röst behövs för att markera mot de krafter som vill ta våra rättigheter ifrån oss, röstar inte vi så gör någon annan det åt oss.

Vi i Vänsterpartiet kommer att fortsätta att ta varje strid till stöd för de mänskliga rättigheterna, men vi behöver ditt stöd för att kunna växla upp vårt arbete i Europaparlamentet. Kom med i rörelsen för jämlikhet - rösta på Vänsterpartiet!

Kerstin Joelsson-Wallsby

kandidat till Europaparlamentet (v)

Elin Segerlind

riksdagsledamot (v)