Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Gunnar Selstam, Mikael Andersson (C) [Pga fel information i vårt bildarkiv publicerades tidigare en bild på en annan person istället för Gunnar Selstam, vi ber om ursäkt för detta.]

Så ska vi vara en nagel i ögat på regeringen

Alliansens samarbete i kommuner och landsting fortsätter lika bra som tidigare

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

En majoritet av svenskarna tycker att det var på tiden. Inget parti har under fyra månader velat öppna sig och diskutera en lösning eftersom alla partier i valrörelsen har låst sig vid olika uttalanden. Dessa uttalanden är sinsemellan helt oförenliga för regeringsbildningen. Dessutom fungerar en öppen demokrati så att den som försöker jämka och hitta lösningar i riksdagen uppfattas som velig av väljarna och sympatisörerna tenderar att initialt lämna partiet. Detta har hänt för liberalerna, och i viss mån även för Centerpartiet.

Men detta är faktiskt historia redan och nu gäller det för oss att se till att det verkligen förs en grön liberal politik. I efterhand kan vi berätta om en fantastisk detalj i förhandlingarna. Många hundra centerpartister var på slutet involverade i ett gemensamt telefonmöte och ingen läckte till pressen. Hela förhandlingsresultatet kunde förankras och representanterna var mycket eniga. Vi kan inte annat än att beundra våra partikamrater! Men nu börjar arbetet.

Vi vill också citera Kristersson, M:s partiledare, under presskonferensen i Riksdagshuset: Allianserna mellan C, L, M och KD i kommuner, landsting och regioner ligger fast. Detta är viktigt. Vi hoppas att i alla kommuner och regioner likt den i vår region där Centerpartiet har Allianssamarbete ska fortsätta i god anda. Vi hoppas att detta ska fungera lika bra som tidigare, inte bara denna mandatperiod utan även efter 2022.

Nu har vi 73 punkter vi vill genomföra och alla har mycket arbete framför sig, vi kommer att vara en nagel i ögat på Regeringen och göra allt som står i vår makt på alla nivåer för att få den politik vi gick till val på genomförd.

Nu ser vi fram emot en grön vår.

Gunnar Selstam (C)

Mikael Andersson (C)