Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Hossein Salmanzadeh / TT

(S) i Sotenäs tar ansvar för skolan

Replik till Daniel Nordström, 1 augusti om skolorna i Sotenäs

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Daniel Nordström (M) ondgör sig över att S vill ändra i skolstrukturen i Sotenäs. Själv hävdar han och den moderatledda majoriteten i Sotenäs att alla skolorna i befintligt skick kan behållas. Man ska satsa på föreningsliv och att få fler att bosätta sig i Sotenäs kommun.

Den moderatledda majoriteten har haft makten i Sotenäs kommun sedan valet 2006. De har haft alla möjligheter att genomföra en politik för ökad inflyttning till Sotenäs – om de hade haft en. Inget av detta har skett. Antalet elever har minskat under denna period. För läsåret 18/19 är prognosen totalt 57 elever i Smögen skolan för klasserna 1-5 (inga elever till klass 6) och i Bovallstrand 68 elever på klasserna 1-6. Redan nu undervisas i B-form, dvs, barn på olika åldersnivåer undervisas tillsammans. Inget talar för att den moderatledda ledningen har några nya politiska idéer utan man vill fortsätta som vanligt.

Socialdemokraterna i Sotenäs tar ansvar för skolfrågan – även efter valdagen. Vi ser att 12 års borgerligt styre – trots fina ambitioner ”att hela kommunen ska leva året om” – inte har lyckats ta ett realistiskt grepp på skolfrågan för att säkerställa en god framtida utveckling. Therese Mancini (ordf)

Annica Erlandsson, Lotta Johansson, Anders Henriksson, Therese Mancini (ordf), Kent Östergren, Stellan Welin

För Socialdemokraterna i Sotenäs