Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: David Scherman

S i Sotenäs tror bara på centralisering

Mikael Sternemar (L): Behåll fem skolor i Sotenäs

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Sotenäsalliansen har styrt Sotenäs kommun sedan valet 2006 det vill säga under tolv år. Under åtta av dessa tolv år har Folkpartiet/ Liberalerna innehaft ordförandeskapet i Utbildningsnämnden, som har och har haft ansvar för förskola och grundskola och nu mera även gymnasiet och komvux.

Under de flesta av dessa tolv år har våra skolor presterat otroligt bra resultat. 2011 var till och med våra niondeklassare allra bäst i Sverige. De goda resultaten kan vi tacka all kompetent och engagerad personal i våra skolor för men naturligtvis även engagerade elever och föräldrar. De goda resultaten har presterats i en skola med nuvarande skolstruktur det vill säga med en skola i Bovallstrand, en i Hunnebostrand, två i Kungshamn och en på Smögen.

Centraliseringsivern och tron på att större är bättre har alltid genomsyrat Socialdemokraterna. S i Sotenäs är inget undantag. Att man sedan tar bort den sista kommunala servicen från orter som Smögen och delvis från Bovallstrand det bryr man sig inte om.

Sotenäs har i likhet med många små orter problem med befolkningsutvecklingen men utan våra skolor och det fina rykte de har runtom i Skolsverige, så är sannolikheten att Sotenäs skulle ha ännu färre invånare. Vi har ett stort flyttöverskott till Sotenäs varje år. Men det skulle kunna flytta in fler barnfamiljer.

Vi i Liberalerna tror inte det är någon framgångsfaktor för Sotenäs att lägga ner någon av våra skolor utan vi vill ha kvar dagens struktur med fem skolor.

Mikael Sternemar ( L )

ordförande Utbildningsnämnden Sotenäs kommun