Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

(S) i Sotenäs vill lägga ner skolor

Daniel Nordström för nya Moderaterna i Sotenäs kritiserar socialdemokraterna som vill lägga ner fungerande skolor i kommunen.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Socialdemokraterna vill lägga ner Smögenskolan, stora delar av Bovallstrands skola och samtidigt skapa två centraliserade skolorganisationer i Kungshamn och Hunnebostrand.

Hur kan färre skolor och större klasser leda till en ökad valfrihet, trygghet, likvärdighet och framförallt bättre måluppfyllelse? Annica Erlandsson (S) m.fl. motiverar nedläggningen med att kunna satsa på kvalité. Vi har idag en mycket god kvalitet i våra skolor med en nästan 100 procentig måluppfyllelse i skolorna, där i princip samtliga lärare är behöriga upp till årskurs sex. Så varför lägga ner någon av alla våra skolor som uppvisar fantastiska resultat?

Nya Moderaterna vill att hela Sotenäs kommun ska leva, från norr till söder. Vi tror på en växande befolkning genom att utveckla det lokala kultur-, förenings- och näringslivet i hela Sotenäs. Våra skolor är en förutsättning för ett levande samhälle och för att våra barn och unga ska fortsätta lyckas i sin skolgång. Skolorna erbjuder våra elever mindre klasser med en lugn studiemiljö, trygga och säkra uppväxtförhållanden, en ökad valfrihet, men framförallt en geografisk närhet till skolan, hemmet, familjen, vänner och olika kultur- och fritidsaktiviteter. Nya Moderaterna i Sotenäs kommer fortsätta att satsa på både skol- och samhällsutveckling för att hela kommunen ska leva året om, och för att fler människor ska vilja bo, leva och arbeta i hela Sotenäs kommun.

Daniel Nordström (M)

För Nya Moderaterna i Sotenäs