Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Skribenten är tveksam till om den nya majoriteten kan komma överens om de stora frågorna, bland annat placeringen av ett nytt badhus.

Samarbetet riskerar att sättas på svåra prov

Den efter förra valet härskande politiska majoriteten i Uddevalla kommun har visat sig ha stora inre problem, varför det under senare tid pågått sonderingar och förhandlingar om en ny maktkonstellation som kan hålla sams och styra kommunen tillsammans.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Partierna C, L, M och S tycks nu ha funnit varandra och vill regera ihop. För kommunens och oss kommuninnevånares bästa får man innerligt hoppas att detta kan fungera någotsånär friktionsfritt, fast tillåt mig tvivla.

Mindre och enklare frågor kan kanske gå bra att finna samförstånd i, men när de större frågorna dyker upp på agendan, som till exempel badhusbygget, sätts samarbetet ordentligt på prov med risk för kanske både träta och tandgnissel som följd. Ty hur ska de lyckas sy ihop detta stora tvisteämne, tre partier vill ju bygga ett badhus vid Rimnersvallen medan det fjärde partiet, dessutom störst av de fyra, ju vill bygga två dito på andra platser i kommunen.

LÄS MER: Nya majoriteten en fågel Fenix

Klarar de av att lösa denna delikata situation är de mer än väl värda ett stort grattis till samarbetsförmåga, fast ”Fan trot” som han sa, Rellingen.

Kjell EE Johansson

Herrestad