Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Uddevalla central centralstation centralen centralstationen tåg järnväg Västtrafik Trafikverket räls bom bommar pendling pendlare Bild: Karl af Geijerstam
Uddevalla central centralstation centralen centralstationen tåg järnväg Västtrafik Trafikverket räls bom bommar pendling pendlare Bild: Karl af Geijerstam

Samla ansvaret för både stationerna och resorna

Uddevalla Central är inte tilltalande för resenärerna

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det är mycket bra att media uppmärksamma det kundovänliga mötet vid Uddevalla C. Det är likadant i Munkedal och på flera andra platser.

LÄS MER: Här möts resenärerna av skräp och klotter

Så här ser det inte ur på Nils-Ericson terminalen i Göteborg eller på flygplatser. Men av någon anledning tycks det inte vara lika viktigt att resenärerna får ett trevligt välkomnade när de kommer med tåg. I Munkedal är station stängd på grund av att missbrukare drog sig dit. I Stenungsund har man tvingats stänga station på grund av skadegörelse. I Strömstad är det ett smörgåscafé. Mm det finns nu vet jag inte.

När det gäller Uddevalla C så är det verkligen inte tilltalande för resenärerna. Det blir så när man drar in personal.

Uddevalla C ligger dessutom inte centralt. Det är bättre att man bygger en ny station i höjd med Västerlånggatan. Då blir det gångavstånd till centrum, Kampenhof samt sjukhuset.

Den bör vara bemannad, exempelvis med en kiosk ( Pressbyrån). Det måste även finnas personal som kan hjälpa resenärerna.

I Munkedal och Strömstad finns personal , men de är anställda av Trafikverket så de ska inte hjälpa resenärerna. Det gick bra förr.

Det är på tiden att Västtrafik ser till att stationerna längs Bohusbanan bli trivsamma mötesplatser.

Christer Wilhelmsson

Ordförande Järnvägsfrämjandet samt ledamot i Resenärsforum