Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jan Hognert (M) menar att Sverigedemokraterna gör det lätt för sig genom att lägga över allt ansvar på de ledande partierna i kommunen.

SD skyller ifrån sig om budgeten i Munkedal

Sverigedemokraterna gör i en insändare stor affär av att jag sett till att deras budget inte blev kommunstyrelsens val vid vårt senaste sammanträde. I stället vann Socialdemokraternas och Centerpartiets förslag till budget.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Sverigedemokraterna 17 september

LÄS MER: Jan Hognert (M) fortsätter att favorisera S och C

En anledning till detta var att Sverigedemokraternas budget har inslag som vare sig vi moderater eller Liberalerna kan acceptera. Det är med Liberalerna vi har ett samarbete när det gäller ledningen av kommunen.

Det kan naturligtvis verka enkelt att lägga skulden på mig att det blev en S+C-budget som nu går till kommunfullmäktige som kommunstyrelsens förslag. Men det hade varit mycket enkelt för Sverigedemokraterna att se till att det inte blev så, nämligen genom att rösta på den budget som ledningen för kommunen, Moderaterna och Liberalerna, lagt fram.

Då hade vi inte fått något beslut om en S+C-budget utan om en ekonomiskt och verksamhetsmässigt mycket balanserad budget med en skattesänkning på 25 öre. En sänkning som skulle göra att vi inte längre hamnar på den ”svarta listan” över de kommuner i Sverige som har högst skatt.

Den möjligheten har Sverigedemokraterna även i fullmäktige. Ni kan se till att Moderaternas och Liberalernas budget vinner i kommunfullmäktige. Då får vi sänkt skatt i kommunen och en fortsatt ekonomiskt ansvarsfull politik, med satsning på framtidslösningar när det gäller företagande, boende, skola och äldreomsorg.

Jan Hognert (M)

kommunstyrelsens ordförande