Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Självklart att anmälan om kränkning avvisades

Fackförbundet Visions anmälan till Arbetsmiljöverket för kränkning och ovettig behandling från politiker av medarbetare vid samhällsbyggnadsförvaltningen i Uddevalla kommun avvisas.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vision kunde inte lämna sådana uppgifter om saken, som skulle göra det möjligt för Arbetsmiljöverket att pröva anmälan.

Självklart inte. Det finns inga konkreta exempel att anföra helt enkelt därför att de inte finns. Bohusläningen har upprepade gånger okritiskt förmedlat Visions partsinlaga, nu senast i rapporteringen om Arbetsmiljöverkets beslut.

Det är värt att notera att i hela rapporteringen om de påstådda missförhållandena vid samhällsbyggnadsförvaltningen har inte en enda medarbetare hörts. En beprövad kvällstidningsprincip. Kontrollera aldrig en bra story. Då kan den spricka.

Roger Johansson (L)

Uddevalla

Svar direkt:

Roger Johansson (L) har aldrig velat erkänna några brister i arbetsmiljön på samhällsbyggnadsförvaltningen under sin tid som första vice ordförande i nämnden. När medarbetarnas företrädare (de båda fackförbunden Vision och Sveriges ingenjörer) slår larm har de helt enkelt fel enligt Johansson. Han kallar det ”partsinlaga” – som om hans egen version skulle vara opartisk.

Att Arbetsmiljöverket inte kan ta upp ärendet på grund av en ofullständig anmälan ses som ett bevis för att problem aldrig funnits.

När Bohusläningen rapporterar dels medarbetarnas klagomål, dels arbetsgivarens syn på saken är vi "okritiska" enligt Johansson, eftersom han tror att vi inte talat med enskilda medarbetare. Det har vi, men ingen vågar ställa upp.

Man kan alltid göra saker bättre, men jag kan inte se att Roger Johanssons kritik är befogad. Inte minst Roger Johanssons tyckande har beretts plats både på nyhetsplats och på insändarsidorna.

Gunilla Håkansson

Chefredaktör och ansvarig utgivare