Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ska alla få en konstgräsplan?

Hur mycket ska Oddevold få för en konstgräsplan som andra föreningar inte får använda?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Man kan undra hur mycket kommuninvånarna ska betala till enskilda föreningar. Om kommunen nu väljer att gå in och ge IK Oddevold ett bidrag på 2,6 miljoner kronor, hur mycket har de tänkt att ge i bidrag till andra föreningar efter detta?

LÄS MER: Konstgräsplanen behöver rustas upp – Oddevold söker miljonbelopp

HAIF har en konstgräsplan som med all säkerhet också behöver rustas upp. LSK har en som kommunen köpt två gånger, men den är i behov av att rustas upp, om inte nu så med all säkerhet inom det snaraste.

Så vitt jag vet så var det så att klubbarna som "fått" konstgräsplan av kommunen hade i avtalet att ett antal timmar var öronmärkta till föreningar utan konstgräsplan. När sedan Rimnersvallens konstgräsplan blev tillgänglig så "fick" HAIF, IKO, IFK och LSK sina planer enbart till sin egen förenings verksamhet, de andra föreningarna som inte hade konstgräsplan fick tillgång till Rimnersvallen, vilket inte enbart är en förening utan ett ganska stort antal.

De föreningar som får "slåss" om tränings och matchtider på Rimnersvallen har ett ganska stort antal utövare tillsammans, långt fler än vad som HAIF, IKO, IFK har i sina verksamheter. Dessa föreningar får betala för varje timma de tränar på Rimnersvallen och det är den konstgräsplanen de har till sitt förfogande.

Visst det kostar att driva en konstgräsplan men om kommunen ska gå in och betala den så fort den är utsliten så kan jag ju tycka att det blir ett väldigt snedvridet bidragsgivande gentemot andra föreningar. Jag kan tänka mig att det finns ett antal föreningar som skulle vilja ha den förmånen som HAIF, IKO, LSK och IFK har, och hur ställer sig kommunen då om de vill ha en egen konstgräsplan? Betalar de den också?

Jo, men de bedriver ju ungdomsverksamhet som är jätteviktig säger en del, och det stämmer ju, men om kommunen skall in och ge bidrag då kan jag tycka att de pengarna verkligen ska "öronmärkas" och så ska det verkligen säkerhetsställas att verkligen alla ungdomar som vill vara med får vara med.

Granskar man föreningarna så är det ju inte så, utan i många fall så får du som ungdom vara bra på den idrott du vill utöva, det räcker inte att du "bara" tycker det är roligt, utan då utesluts du på olika sätt. Jag är ganska säker på att det finns ett flertal föreningar i olika idrotter eller verksamheter som skulle vilja ha sådär 260 000 kronor om året till sin verksamhet, utöver det anläggningsbidrag som de redan har. Och de skulle kunna göra mycket bra för ungdomar med de pengarna, så tänk efter nu politiker innan ni fattar beslut det har fattats alldeles för många missgynnande beslut tidigare.

Idrottsintresserad skattebetalare