Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rolf Jacobsson Bild: Stefan Karlsson
Rolf Jacobsson Bild: Stefan Karlsson

Ska Blomstrand och Nyberg avgå?

Rolf Jacobsson (KD): Varför reagerade inte Liberalerna redan förra året?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Till Liberalernas förbundsordförande i Västsverige Pär Gustafsson:

I anledning av ert beslut att Liberalernas representanter i Munkedal för att undvika uteslutning antingen måste gå i opposition eller ingå i ett majoritetsstyre där Sverigedemokraterna inte ingår, vill jag gärna få klarhet i några frågor som har betydelse för Munkedals kommun.

1. Hade ni i förbundsstyrelsen vetskap om att Liberalerna i Munkedal efter valet samarbetade med Sverigedemokraterna och Moderaterna och bildade majoritet samt tillsatte ordföranden och vice ordföranden i nämnder och styrelser plus ett flertal andra poster? Om ja, varför accepterade ni det då? Om nej, varför krävde ni inte era representanters avgång förra hösten när det blev allmänt känt?

LÄS MER: Liberaler i Munkedal riskerar uteslutning

2. De poster Liberalernas företrädare i Munkedal fått, tack vare Sverigedemokraternas stöd. Till exempel är Karin Blomstrand ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden och Göran Nyberg 1:e vice ordförande i Kommunstyrelsen, vilket innebär att han tjänstgör som Kommunalråd i Munkedal i händelse av att kommunalrådet Jan Hognert (M) är förhindrad. (Förutom dessa poster kan det finnas flera andra de fått tack vare sitt samarbete med Sverigedemokraterna.) Ska era företrädare avsäga sig dessa nu? De har dessa ju enbart på grund av Sverigedemokraternas stöd. Och de kommer inte att bli valda till dessa poster i opposition eller som part i ett nytt majoritetsstyre.

LÄS MER: Liberalerna i Munkedal kan tvingas gå i opposition

3. De poster som Sverigedemokraterna fick tack vare Liberalernas stöd – som ordförande i kommunfullmäktige och samhällsbyggnadsnämnden (plus många fler). Tror du på fullt allvar att de avsäger sig dessa poster på grund av ditt hot gentemot dina egna representanter i Munkedal?

Med vänliga hälsningar

Rolf Jacobsson

Kristdemokraterna i Munkedal

LÄS MER: Redo ta makten i Munkedals kommun

LÄS MER: Hur ska M och L styra Munkedal med SD?

LÄS MER: Ungdomsförbund vill utesluta liberaler i Munkedal