Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ska få tak? Landbadet.

Ska det kosta att bada på Landbadet på sommaren?

Hela tanken med ett utomhusbad där familjer kan koppla av försvinner under de år som det tar att bygga det nya badhuset i stan.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag har följt debatten som pågår i Uddevalla angående byggandet av ett nytt badhus och tycker verkligen synd om alla Uddevallabor som verkar ha en ledning som saknar kompetens att styra kommunen till en positiv utveckling!

Det senaste förslaget att bygga ett provisoriskt badhus ute vid Bodele skulle platsa utmärkt som ett första aprilskämt! Hur kan de få hålla på att underminera allt förtroende för sina väljare och kommuninnevånare? Att slänga ut 20-40 miljoner kronor på något som troligtvis inte kommer att fungera är i mina ögon sett ett väldigt slöseri med skattemedel.

Har även läst och beskådat på plats hur man redan förstört den idyll som fanns på Bodele genom att riva ner de genuina husen som gav området karaktär av Sveriges äldsta badort och sedermera skövla skog på detta naturreservat allt med en stor viljestyrka att genomdriva före valet. Det man lagt störst kraft på att genomföra mot alla protester.

Enligt vänsterpartiets, socialdemokraternas och miljöpartiets argument för att riva husen var att ”alla skulle ha samma rätt att vistas på de tomter där husen låg”.

Om man nu bygger ett badhus över landbadet som är ett mycket uppskattat utflyktsmål för många barnfamiljer under hela sommaren så tar man samtidigt bort deras möjligheter att vistas på hela området för man måste väl ändå ta ut en avgift för att bada inne på badhus även sommartid. Hela tanken med ett utomhusbad där familjer kan koppla av försvinner under de år som det tar att bygga det nya badhuset i stan.

När man har en ledning som inte kan ta till sig fakta som framkommer utan bara kör på utan att varken lyssna eller bry sig om kommuninnevånarnas önskan så undrar man om de vet vem de är till för? Att inte ha en ”magkänsla” är ingen bra egenskap för ett ledarskap,

En utsocknes reflektioner