Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Arkivbild.  Bild: Johan Nilsson/TT
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Insändare: Skamligt att runda prioriteringslistan

Läste Bohusläningens artikel den 13 februari som meddelar att socialchefen i Uddevalla Roger Granat är onåbar mitt i pandemin.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

"Regeringen har avtal med Sveriges kommuner och regioner (SKR), där Folkhälsomyndighetens (FHM:s) rekommendationer angående vaccinationsprioritering ska gälla". Att Uddevalla kommun tillämpar en prioriteringsordning som klart avviker från denna är etiskt anmärkningsvärt och exempellöst.

Socialchefen var en av de första som såg till att bli vaccinerad, utan att tillhöra en prioriterad grupp. Nu, när han som bäst ska vara alert, när Bohusläningen söker Roger Granat, blir det utan framgång.

Säkerhetschefen Björn Segelod, Uddevalla kommuns och kommuninvånarnas säkerhetschef, blir säkerhetschef för sig själv och några kompisar, bland annat Roger Granat och kommundirektören. Detta när vi alla upplever det skarpaste läget i hela världen av sällan skådat slag, som värst med döden med i spelet

"När en hög kommunal chef gör sig onåbar innebär det till exempel att allmänhetens undringar blir utan svar. I fallet med Roger Granat gäller frågorna till exempel prioriteringsordning i vaccinationskön, eventuella beslut som tillåter chefer att gå före i kön eller varför kommunen i stället inte ger överblivet vaccin till personer i riskgrupperna."

Kommundirektör Peter Larsson, som också rundat prioriteringslistan som regeringen och SKR avtalat om, och som anslöt sig till säkerhetschef Segelods kompislista, meddelar: "nyckelpersoner är hårt belastade". Min kommentar är: vem är inte det i dessa tider?

Inte minst om man tillhör gruppen 70+ och i gällande prioriteringslista blir rundad och grundlurad av kommundirektören Peter Larsson, säkerhetschefen Björn Segelod och socialchefen Roger Granat. Vad tror vår kommundirektör om det? Att vi som är rundade är hårt belastade är bara förnamnet. Ni som "rundar" borde skämmas.

Personerna ifråga har uppvisat en egoism, och förmedlar för kommunens invånare något som är tveklöst etiskt anmärkningsvärt, omdömeslöst och med bristande solidaritet.

Vem vill att vederbörande framledes ska fatta beslut och styra och ställa i Uddevalla kommun? Inte jag i alla fall. De ska helt enkelt avskiljas från sina befattningar.

Det är hög tid att ansvar utkrävs. Låt de inte längre manipulera och klia varandra på ryggen. Fackliga företrädare kan nu agera fullt ut.

Avslutningsvis kommer man osökt in på spruta nummer två. De som rundande prioriteringslistan för spruta nummer ett, ska de "sno åt sig" mer vaccin från de prioriterade grupperna?

CN