Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bragdmannen Nils van der Poel.  Bild: Peter Dejong
Bragdmannen Nils van der Poel. Bild: Peter Dejong

Skandal att inte ha mer om van der Poel

Skandal av Bohusläningens sportchef att inte uppmärksamma bragdmannen Nils van der Poel för hans succéinsats på VM i skridsko som nyligen avslutades. Den lilla blänkaren i måndagstidningen räknar jag inte med.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Två VM-guld och ett världsrekord smäller tydligen inte lika högt som en provspelande fotbollskille i Oddevold eller Ljungskile som kan ta helsidor i anspråk.

Jag tycker medierna kan medverka till att få tillbaka vår gamla paradgren i rampljuset igen.

Jan Svedberg

Svar direkt

Det stämmer inte att vi inte uppmärksammade Nils van der Poels insatser under VM.

Bohusläningen har sedan flera år en publiceringsstrategi med flera kanaler, där vi lägger stor fokus på vår webb, bohuslaningen.se. Nils van der Poels insatser har där uppmärksammats i flera artiklar via nyhetsbyrån TT, som hjälper oss med bevakning av såväl nationella som internationella idrottshändelser.

Gällande papperstidningen så stämmer det att vi "endast" hade en kort text i måndagens tidning. Det finns flera anledningar till detta.

En av dem är tidpunkten för loppet och efterspelet, där både van der Poel och alla intresserade fick vänta för att se om hans tid skulle räcka till ännu ett guld. Den här tidpunkten kom relativt nära inpå vår pressläggning, vilket gjorde att vi inte hade särskilt mycket utrymme tillgängligt.

En annan anledning är att Nils van der Poel inte är en idrottare som är lokal för Bohusläningens spridningsområde, även om han kommer från närliggande Trollhättan. Vi valde således att i helgen, precis som vi alltid gör, lägga mer fokus på idrottare som har en starkare lokal förankring i vårt spridningsområde. Att göra den prioriteringen skulle jag inte vilja kalla för en skandal.

Adam Jönsson

sportchef