Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Skidtunnel – kanske något för Uddevalla? Bild: Lars Alexi
Skidtunnel – kanske något för Uddevalla? Bild: Lars Alexi

Skidtunnel i Uddevalla – vad säger ni om det?

Blir ett idrottscentrum en verklighet?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Så har då den politiska ledningen i Uddevalla med sina sex partier installerat sig.

Man har klarat av två fullmäktigemöten och ett antal nämndsammanträden, vilket innebär att man väl börjar bli ”varm i kläderna”. Och som vi skrev i vår debattartikel i Bohusläningen 2 februari är det hög tid att bjuda in medborgarna till informations- och dialogmöte.

Vi har tagit del av att nya badhusets placering är klubbad . Men vi vet ännu inte hur man löser frågan om ett tillfälligt badhus

Genom badhusets placering på samma mark som det nuvarande badhuset , innebär att en placering på Rimnersområdet är helt ute ur bilden, Men då uppstår frågan om löftet att utveckla Rimnersområdet till ett idrottscentrum kvarstår? I dessa planer presenterades bland annt en rackethall. Och som vi tidigare poängterat finns här också att stort intresse från en privat entreprenör att bygga en skidtunnel . Detta projekt behöver inga kommunala pengar, men måste få besked om kommunens planer att göra Rimnersområdet till ett samlat idrottscentrum.

Men sedan då? Är allt klart med för att bygga ny brandstation? Och när kommer den att kunna tas i bruk?

Det pågår fullt arbete med att restaurera kajerna i inre hamnen, och det är bra. Men när kommer detta arbete att vara klart så vi kan få ett nytt gångstråk för uddevallaborna och för tillresande turister?

Hur går det med tidplanen för att flytta Stadshuset till centrum. I valrörelsen fanns en bred och enig uppfattning bland de politiska partierna att en sådan flytt är viktig för utveckling av centrumkärnan. Ett principbeslut i denna fråga skulle skapa trygghet för befintliga centrumhandlare samt öka intresset för nyetableringar. Och som vi i olika artiklar tidgivare påtalat skulle ett nytt Stadshus kunna samplaneras för en form av ”mini kulturhus” med bland annat en teater- och musiklokal för max 1 000 personer.

Och när det gäller turism- och centrumutvecklingen är det viktigt att det kommer en stark samarbetsorganisation på plats i stället för de tre som nu finns. Finns sådana planer?

Det är också viktigt att förstärka arbetet med trygghetsfrågorna. För centrum specifikt har tidigare utlovats utvidgat området för ordningsvakter med bland annat området kring Kungstorget och söder ut till Biblioteket. Kvarstår detta löfte?

Så visst finns det behov att den politiska ledningen bjuder in till ett offentligt informations- och dialogmöte. Förutom här specificerade frågeställningar finns med all sannolikhet ytterligare ett antal frågor som Uddevallaborna funderar över. Det kan ju inte vara speciellt svårt att tala att man har för avsikt att arrangera ett sådant forum.

Vi ,och många uddevallabor, väntar på svar!

Vårat Gäng

Nils Carlsson, Per-Olof Ek, Ingela Hellberg, Kent Passbo, Håkan Kragnert, Tommy Reinhardt med flera