Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Lasse Edwartz

Skolan är viktig för samhället

Yngve Johansson svarar centern angående skolornas framtid.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Centerpartiets företrädare i Sotenäs Stig-Arne Helmersson, Britt Lindgren, Gunnar Selstam och Olof Börjesson vill få väljarna att tro att oppositionen vill lägga ner alla småskolor i Sotenäs. Det finns inget sådant politiskt förslag från något parti. Skolfrågan är en viktig framtidsfråga för Sotenäs och ärendet förtjänar en bättre behandling än att bli en fråga i valrörelsen med tvivelaktiga argument och påhopp. Beslut om en strategisk fråga av den här digniteten bör tas i politisk enighet över blockgränserna. Det är våra barns framtid vi talar om.

Makten har legat hos alliansen i flera år utan att skolfrågan har kommit upp på dagordningen. Redan 2014 togs initiativ till skolutredningen. Eftersatt underhåll och stora kostnader för dåligt utnyttjade lokalytor är inte att hantera kommunens medel på bästa sätt.

Nu vill Centerpartiet göra skolfrågan till en valfråga. Vi i Miljöpartiet de Gröna utmanar därför centerpartiet och övriga partier till offentlig debatt om skolornas framtid. Diskussionen bör föras med utgångspunkt från skolutredningens bild med vikande elevunderlag och det stora underhållsbehovet på skolbyggnaderna, nya undervisningsmetoder och ökade krav på en god arbetsmiljö för våra medarbetare och elever.

Yngve Johansson (MP)

Sotenäs