Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Jag ser fram mot ett kraftfullt stöd från Uddevallapartiet denna gång frågan ska behandlas och slipper ett svek från er sida som förra gången.” Bild: Lasse Edwartz
”Jag ser fram mot ett kraftfullt stöd från Uddevallapartiet denna gång frågan ska behandlas och slipper ett svek från er sida som förra gången.” Bild: Lasse Edwartz

Skyll inte ert svek på andra partier

Bra att du engagerar dig för Lane-Ryr, Lars. Att belysningen längs 172:an genom Lane samhälle är en mycket viktig trafiksäkerhetsinsats är vi helt överens om och om nu även ditt parti, Uddevallapartiet, är beredda att stödja att Uddevalla kommun ger ett bidrag till detta är det utmärkt.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Lars Olsson (UP)

LÄS MER: Förhoppningsvis kan debatten gynna Lane

Dock måste ju historieskrivningen vara rätt. Du skriver som förklaring till UP:s svek i frågan förra gången att ”Uddevallapartiets representanter fastnade i en politisk rävsax ditsatta av några av dina alliansvänner”. Lars, varje parti måste ta ansvar för sina egna handlingar och ståndpunkter och inte skylla ifrån sig och skylla på andra. Jag vet inte vad det är för rävsax du pratar om, men tydligen var den inte så väl gillrad att Centerpartiet fastnade i den (om det nu fanns någon). Centerpartiet röstade för att ge ett kommunalt bidrag till belysningen medan Uddevallapartiet röstade emot. Detta kan inte bortförklaras.

Jag tycker det är väldigt positivt om Uddevallapartiet nu bytt uppfattning. Det är inte något politiskt parti som lyft frågan igen som du skriver utan det är en ny ansökan från bygdegårdsföreningen som kommit in till kommunen. Jag ser fram mot ett kraftfullt stöd från Uddevallapartiet denna gång frågan ska behandlas och slipper ett svek från er sida som förra gången.

Elving Andersson

Centerpartiet