Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Hundrastning - känsligt ämne. (arkivbild)

Sluta klaga på hundägare

Vilka är egentligen det stora problemet? Jo det är vi människor.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till insändaren Inga hundar på mitt hyresområde

Jag kan bli så trött på ni människor som inte har bättre för er än att klaga på hundägare som rastar sina hundar i stan. Det är självklart klart att vi ska ta upp bajset efter våra hundar, men detta ständiga klagande hit och dit var de kissar. Håller med om att man kan undvika att hundarna lyfter på benet mot fasaden, lyktstolpen, cyckelstället. Men mot trädet eller på gräsmattans kant är för hundar rätt naturligt. Djur över lag anser jag har större rätt att överhuvudtaget vistas ute i naturen. Det är deras naturliga miljö.
Och varför klagar du inte på alla katter som springer runt och uträttar sina behov här och där? Eller harar som skiter, rådjur som gör sina behov utanför terrassen efter att de stått och ätit upp rosenknoppar. Nej, du verkar bara vara ute efter oss hundägare. Jag tycker att det är tråkigt att ditt liv inte är mer berikat än så.

Jag tycker överlag att ni alla som klagar på oss hundägare ska titta lite på er själva. Vilka är egentligen det stora problemet? Jo det är vi människor. Vi är de som grisar ner och förstör natur samt omgivning, inte hundar. Vi slänger fimpar, snus, skräp, tuggummi, glasflaskor med mera.
Mycket av detta som hundägare måste leva med att se varje gång som vi är ute. Och med en hundvalp som är nyfiken på allt är det inte lätt för en nybliven hundägare att hålla rätt så inte sin hund stoppar i sig både ett och annat. Många saker i naturen som kan skada en hund. Men det har du visst inte någon respekt för, utan du verkar bara tycka att människan har rätt att vistas ute och allt ska vara så perfekt för oss.

Du tycker att vi ska gå ut i skogen och rasta hunden inte gå i bostadsområden. Hur tänkte du då egentligen? Ska hunden som legat inne och sovit en hel natt behöva hålla sig ännu längre för att du irriterar dig? Tycker du inte det låter som djurplågeri? Det kanske är flera hundra meter eller någon kilometer till något lämpligt ställe i dina ögon som passar, är det så du vill att vi ska göra. Slita och dra eller bära iväg dem för att du ska vara nöjd?
Jag förstår mig inte på överhuvudtaget alla dessa skyltar om förbud att rasta hunden, som inte man ens har någon laglig rätt att sätta upp, om inte kommunen själv har placerat den där.

Och alla ungar/ungdomar som springer runt i stan och smäller smällare i tid och otid, de har ingen respekt alls. De skrämmer upp både hundar och andra djur med sina galna upptåg, och skräpar ner med det som blir efter dem.
Jag förstår ju vad du menar med ditt inlägg, men samtidigt tycker jag nog att du och andra som tycker lika ska ta och titta lite på hur vi människor beter oss. Då kanske du förstår att i det stora hela är det nog inte så farligt att hundarna kissar lite här och där efter vägen vid gräsmattekanterna även om inte gräsmattan hålls jättegrön.
Så kan jag också tillägga att som hundägare vara ute i motionsspåret med hunden många gånger är ett irritationsmoment, då hunden hittar människobajs att rulla sig i som någon stackare har behövt lägga i skogen. Det är inte heller så trevligt för oss hundägare, men har du läst någon insändare på hur vi klagar?

Hundägare