Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sluta med pajkastning om hundbajset

Om man inte har ägt hund så förstår man inte vissa saker.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till insändare Vem styr, du eller hunden? 1 december

Ditt inlägg gör att min uppfattning är att du inte läste tidigare insändares inlägg ordentligt.

Skyltar med förbud att rasta hund inom bostadsområden kan självklart sättas upp. Men det finns ingen lag som säger att skyltarna är lagliga. Det är enbart kommunen som har rätt att sätta upp sådana skyltar och det vet de flesta hundägare.

Så ingen lag säger att de inte får gå inom bostadsområden. Och de som bor där med sina hundar, vart skall de gå om området har en storlek på exempelvis 300 meter gånger 300 meter och hela området är fullproppat med skyltar menar du?

Kunde inte heller begripa var ifrån du fick att insändaren lät sin hund äta fimpar, snus och tuggummi? Denne insändare tror jag menade att för en hundägare är det inte lätt att hålla reda på en nyfiken hundvalp som luktar på allt och som kan stoppa i sig allt den ser. Och därför är det också andra människors nedskräpning som kan göra att en hund kan bli riktigt sjuk av det den kan plocka i sig. Tror inte hundägaren med vilja låter sin hund äta sådant. Men det är nog så att andra människor som inte har hund eller ägt någon inte förstår detta.

För mig låter det som du tycker att det inte är ett stort problem, men för den som inte är hundägare är det nog svårt att se.

Sedan skriver du att människor gör sina behov på toaletten.

Insändaren menar förmodligen att när denne har varit ute i skogen och rastat sin hund. Då har hunden hittat avföring från personer som kanske helt enkelt varit tvingande att i panik göra sitt behov utomhus.

Många hundar gillar att både slicka i sig och rulla sig i sådant äckel. Och eftersom hundägare många gånger också låter sina hundar gå lösa i skog och mark är det inte lätt att stoppa hunden om den fått nyss på något som för den är jätte gott. Tror inte hundägaren tycker det är särskilt skoj, precis som du inte uppskattar att barn tar upp torkat hundskit.

Och om du anser att hundägare ska ta upp allt hunden utför efter sig, borde inte människor tänka till själva vad de slänger i natur och mark?

Om du ser det som att hundar skadar dig och din omgivning tycker jag nog mer att du som person ska se hur du kan förbättra miljö och natur. För det är främst människan som förstör vår jord med all nedskräpning, inte hundskit som bryts ner och tas om hand av naturen.

Det lät också som insändaren försökte förstå ditt inlägg, men du sågade dennes svar direkt. Min uppfattning var att du inte läste den ordentligt ens.

Och detta med barn och ungdomar som smäller raketer och smällare. Man undrar verkligen var du bor, för i Uddevalla är det ett väldigt stort problem att de springer runt i tid och otid med detta. Tycker du det är okej att hundägare ska behöva vara nervösa när de går ut på promenader eller? För som sagt var, de håller sig inte bara till nyår och påsk längre. Utan det är i ur och skur.

Jag får nog helt enkelt mer hålla med hundägaren i denna fråga.

Det är mer respektlöst av människor att springa runt och skräpa ner i naturen, än att en hund gör sina behov lite här och där.

Min egna uppfattning är nog ändå att större delen av hundägare sköter sig med upplockning efter sina djur. Och överlag ska nog personer i dessa inlägg se vad de lägger ner sin energi på.

För pajkastning hit och dit hjälper inte till ett dugg.

Öppensinnad man