Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sluta rusta upp Rimnersvallen

Som fotbollsplan är den helt undermålig.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Trött skattebetalare 24 januari Nytt bidrag till LSK?

Nu är det väl så att den kompensation som LSK får för att kommunen " tar över" den arrenderade marken är helt korrekt. Om man under ett arrendeavtal vill ha tillgång till mark som arrenderas av annan ska en ersättning utgå.

Om trött skattebetalare hade arrende på en mark som sedan arrendatorn vill ha tillbaka, vill nog han/hon ha ersättning för vad det innebär. Här har allt gått korrekt till och kommunens jurister har nog sagt sitt.

Men vi lever i ett fritt land så man får ha åsikter.

Däremot så tycker jag att man får sluta att rusta upp Rimnersvallen. Det är en bra friidrottsarena men som fotbollsplan helt undermålig. Kommunen borde sätta sig med någon byggherre och kommunens fotbollslag och diskutera framtiden. Inga av kommunens lags arenor kommer att i framtiden hålla måttet. Gemensamt borde stadens lag skaffa en agenda gentemot kommunen istället för att flaxa åt olika håll. IFK Uddevalla behöver exempelvis mer ytor.

Tänk om vi fått en gemensam multiarena för fotboll konserter och dylikt. Oj, vad bra det hade varit.

Nej, detta är bara en önskedröm ty i Uddevalla härskar avundsjukan och var och en pinkar in sitt revir istället för att göra gemensam sak. Men just nu i Uddevalla är detta omöjligt.

Synd.

 

Fotbollsvän