Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
300 000 kronor är en förhållandevis liten summa för kommunen och kan lösa LSK:s akuta situation, skriver David Sahlsten (KD). Bild: David Scherman

Snålt av kommunen att inte ge stöd till LSK

Uddevalla kommun har i dag ingen godkänd arena för fotboll i superettan. Detta gör att LSK tvingas spela i annan kommun (troligen Göteborg).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det är olyckligt att kraven från Svenska fotbollförbundet successivt höjs. Dessa krav är inte rimliga enligt vår syn men detta ska inte drabba elitfotbollen i kommunen. I ett normalläge hade föreningen troligen klarat av att finansiera detta utan stöd från kommunen men den rådande pandemin har drabbat klubbens ekonomi hårt.

Kommunstyrelsen har nekat stöd på 300 000 kronor till LSK. Detta kan jämföras med att kommunen har en prognos på ett överskott på 172 miljoner 2020. Ett förhållandevis litet stöd till klubben hade tillsammans med andra insamlade medel finansierat en upprustning som tyvärr är nödvändig.

Utöver detta kommer den nuvarande majoriteten troligen inte fortsätta den fristående utredning med representanter från de olika partierna gällande rättvisa anläggningsstöd som startades av den tidigare majoriteten.

Det är snålt av majoriteten i kommunstyrelsen att inte bevilja LSK en förhållandevis liten summa som hade löst en akut situation.

Uppenbarligen är KD är det enda partiet som vill behålla förutsättningar för att bedriva elitfotboll i kommunen.

David Sahlsten (KD)

ledamot kommunstyrelsen

LÄS MER: Höga arenakrav på Uddevalla kommun

LÄS MER: Vem bär ansvaret för LSK:s svaga säsong?

LÄS MER: Satsa på Skarsjövallen när Rimnersvallen rustas upp