Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Socialdemokraterna redovisar inte fakta om pensionerna!

Lars-Arne Staxäng (M): Socialdemokraterna verkar totalt panikslagna

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Fulspelen i valrörelsen verkar inte ta slut. Socialdemokraterna verkar totalt panikslagna som tar till alla möjliga metoder för att skrämma väljare att rösta på Alliansen. Nu har man skickat ut ett brev till många äldre väljare över en viss ålder där man ohederligt beskriver våra förslag. Därför kan det vara bra att veta följande:

1. Alliansen sänkte skatten för pensionärerna med 16,45 miljarder kronor. Det är den största skattesänkningen för denna grupp någonsin. Att jobbskatteavdraget var ännu större förändrar inte detta faktum. Nu har alla Allianspartier sagt sig ta bort resterande skillnad.

2. Vi har inte motsatt oss en höjning av pensionerna på 5000 kronor per år. Vi har däremot sagt att detta måste ske på ett rättvist sätt mellan olika pensionärsgrupper. Eller tycker S något annat?

3. Vi moderater har satt undan 18 miljarder för nästa mandatperiod för detta utgiftsområde. De ger t ex betydligt större skattesänkning än S utlovat. M har alltid varit ett strå vassare i skattesänkningar.

4. Vi har inte motsatt oss några höjningar av pensionsavgiften, så att det kan bli högre pensioner i framtiden. Däremot så är det viktigt att utreda saken först för att se för och nackdelar med förslaget. Det sker för närvarande i Pensionsgruppen.

Därför vill vi vädja till Socialdemokraterna, försök att komma med korrekt information till våra pensionärer. Det tjänar ni på, annars nackas er trovärdighet i kanten.

Lars-Arne Staxäng (M) Riksdagsledamot

Ledamot i Pensionsgruppen