Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sommarboende trissar upp våra huspriser

Nu har jag blivit 800 000 kronor "rikare" – tack för det!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Tack alla delårsboende som trissat upp huspriserna här ute på kusten. Tack även till Riksbanken som envisas med minusränta som också understödjer boprisrallyt med i princip gratislån.

Tack vare er kommer jag att få en ökad förmögenhet med 800 000 kronor nästa år, vilket är lika med vad mitt taxeringsvärde ökat med från senaste taxeringen år 2015. Detta är en ökning med cirka 37 procent på tre år! Det kommer att bli tungt för oss helårsboenden när politikerna inte kan hålla fingrarna i styr utan också, förutom den kommunala fastighetsavgiften, sätter en statlig fastighetsskatt på det hela.

Som grädde på moset kommer de väl att införa förmögenhetsskatt också på det hela. Men som sagt var, man får väl acceptera att man lever i en avfolkningsbygd och ta kostnaderna därför, eller flytta så att de mantalsskrivna kvarboende får ta smällarna också i form av ökad kommunalskatt, då det blir färre år för år som skall betala den kommunala verksamheten.

Fastighetsavgiften för övrigt som numera tillkommer kommunen var ju ett nollsummespel med de tidigare statliga anslagen till kommunerna vad jag förstår, så någon inkomst på detta blev det ju inte heller.

 

Alf från Sotenäs
 

Har du synpunkter på insändaren? Eller vill du tycka till om något annat? Använd vårt insändarformulär eller läs mer om hur man gör här.