Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bovallstrands skola. Dags för förändring. Socialdemokraterna i Sotenäs vill ha färre skolor. Bild: Richard Svedberg

Sotenäs har för många skolor

Socialdemokraterna vill satsa på möjligheten att bygga en ny skola för södra delen av kommunen

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Sotenäs har under lång tid haft bra skolor och en mycket väl utbyggd elevvård både ute på de olika skolenheterna och i form av en särskild undervisningsgrupp. Kan vi fortsätta ha det om man skall bevara alla skolbyggnader trots att elevunderlaget minskar? Såklart inte!

Det är viktigare att fördela de resurser och de pengar som finns i kommunens kassakista på ett sådant sätt att de används bäst. Det är än viktigare i dag, när ekonomin är stram. Man måste prioritera. Att prioritera betyder för socialdemokraterna att välja. För oss är det självklart att kommunens beslutsfattare borde välja att satsa på kvalité i undervisningen för kommunens alla barn och inte på antalet skolbyggnader.

Socialdemokraterna vill satsa på möjligheten att bygga en ny skola för södra delen av kommunen och att satsa på att upprusta Hunnebostrands skola för norra delen av kommunen för att möta framtidens krav på utbildning för våra elever.

S vill att i en framtida skolorganisation för Sotenäs kommun skall fokus vara, en likvärdig utbildning för alla elever präglad av hög kvalité, behörig personal och i moderna lokaler.

En kommuns utveckling betyder många gånger en förändring av tätorter och samhällen. Ett samhälles överlevnad och expansion hänger på om det finns bostäder, arbetstillfällen, goda kommunikationer och bra skolor i moderna lokaler med hög undervisningskvalité. Sotenäs behöver lägga pengar och resurser i undervisningen istället för på skolenheter som är mer eller mindre otidsenliga. Vi är övertygade om att det är bättre att satsa på kvalité på ett mindre antal skolor än att satsa på skolbyggnader i varje tätort. Att behålla och öka den kvalité som Sotenäs skolor har är ett attraktivt argument för familjer som funderar på att flytta till kommunen.

Socialdemokraterna i Sotenäs tar politiskt och ekonomiskt ansvar för att använda kommunens skattepengar på bästa sätt för alla kommunens elever. Det är också att ta ansvar och våga klara att förändra verksamheter utifrån de behov man har för dagen och i den framtid man kan tolka.

Socialdemokraterna i Sotenäs satsar på hög kvalité på de skolor vi behöver utifrån det elevunderlag som finns.

Socialdemokraterna i Sotenäs ”vill se alla barn lyckas”

Lotta Johansson (S)