Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lysekilshemmet i Lysekil Bild: Ingvar Spetsmark
Lysekilshemmet i Lysekil Bild: Ingvar Spetsmark

Spara inte på de äldre i Lysekil

Nu blir väl personalen sjuk och utbränd

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag är så besviken på våra folkvalda politiker i Lysekil. Så besviken och upprörd över det beslut att spara in personal på Lysekilshemmet.

Jag flyttade in för drygt två år sedan. Det var en trygg och säker plats jag kom till. Det var en avdelning i harmoni. Personalen tog ut oss på Allsång i parken. Vi åt glass i norra hamnen. Vi spelade bingo med roliga priser. Det fanns en vilja hos personalen att skapa en god stämning på avdelning 5.

Sedan kom detta sparkrav från våra politiker. Jag upplevde att det hunsades med personalen. Dessa kvinnor som jobbar så för oss boende. En personal i motvind som lämnats av politiker och chefer. Vi som bor här kommer inte längre ut i samma utsträckning. Ingen glass i hamnen och ingen allsång.Ingen tid för bingo längre.

Vi ser hur personalen kämpar och vi blir frustrerade över det vi ser. Som härom morgonen, när två ensamma personal skulle få upp alla på femman och få gjord morgonbestyr med allt vad det innebär för oss boende. Vid sju väcktes vi och satt sedan och väntade på frukosten som kom två timmar och tjugo minuter senare.

Jag undrar om någon politiker kan tänka sig att vara här mellan sju och tio på morgonen. Det hade väl varit intressant att se vad besparingar leder till. Inte blir vi friskare. Inte mår personalen bättre.

Nu kommer väl sjukskrivningar och utbrändhet. En tröttkörd personal tenderar också att göra fler misstag som i vissa fall kan vara farliga. Det sägs att andra kommuner betalar mindre för vård och omsorg än Lysekil. Det är väl mer att beklaga de stackare som bor i dessa billiga kommuner. Bättre att satsa på sunt förnuft,

Jag menar, att ens komma på tanken att spara på vård och omsorg! Hur är ni beslutsfattare funtade? Jag anser också att jag bor här och betalar för en viss service och tjänst. Skulle den servicen ändras så borde jag få betala mindre. Det är ganska logiskt.

Redan under valet märktes hur politiker tänkte om oss på Lysekilshemmet. Det fanns inte ett enda besök av politiker. Inte ett enda politiskt material. Vi är inte betrodda att förstå politik. Ett parti var här och kollade och det var Kommunistiska partiet. Kan inte en enda beslutsfattare ställa sig upp och säga som det är: "Detta beslut är så korkat så jag skäms".

Nu gör jag mig talesman för alla mina grannar på avdelning 5 på Lysekilshemmet. Vi vill inte ha dessa besparingar på personalen varken på natten eller dagen. Detta gäller alla avdelningar på Lysekilshemmet.

Ulf Oskarsson