Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ställ upp för läraren som sade ifrån

Vad ger detta för signaler till ungdomarna?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Angående läraren som förlorade arbetet efter en tillsägning (Bohusläningen 24 februari).

All heder till denna lärare. Jag blev förskräckt när jag läste om händelsen på skolgården, han gjorde ju allt rätt! Det är så att nackhåren reser sig, eleven är under 15 år. Det verkar som att man kan göra vad man vill utan att bli straffad. Jag blir upprörd när jag läser vidare, personalledningen började utreda, hur vore det med sunt förnuft?

De vill ha honom avskedad. Det hela är otroligt. Ska även bli av med legitimationen också? Hur står straffet i förhållande till "brottet"? Kommunen har gått vidare till skolinspektionen, säger han kommer mista legitimationen. Otroligt! Man tror inte det är sant. Hela hans framtid står på spel. Varför? Eleven känner sig kränkt. Stackare fick hans stolthet en törn, när han blev tillrättavisad? Men han har rätt till en sållning om han får rätt. Vad får läraren? För sparkar och slag fick han. Får eleven rätt och får ersättning, då verkar det som han får belöning för sitt uppförande. Lärarens framtid står på spel, tack vare luddiga regler, vad de får och inte får göra.

Rektor och kolleger – ställ upp för denne lärare. Eller är ni rädda om ert eget skinn? Vad ger detta för signaler till ungdomarna (under 15). Läraren tyckte han gjorde allt rätt, det tycker många med mig också. Vad vill skolinspektionen, vill ni ha hans huvud på ett fat? Ni behöver flera lärare som denna – ställ upp! Får inte läraren rätt, så slutar jag tro på rättvisan!

"Var finns respekten"