Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det finns en ställplats för husbilar bakom Bohusläns museum, även om den saknar färskvatten och möjlighet för gråvattentömning, skriver Alf Johansson (S). Bilden från Getterön i Halland. Bild: Patrik Ljungman
Det finns en ställplats för husbilar bakom Bohusläns museum, även om den saknar färskvatten och möjlighet för gråvattentömning, skriver Alf Johansson (S). Bilden från Getterön i Halland. Bild: Patrik Ljungman

Ställplats finns centralt i Uddevalla

Med rubriken ”Fortfarande saknas ställplats för husbilar” skriver Roger Johansson (L) i ett debattinlägg här i Bohusläningen tämligen nedlåtande om den ställplats för husbilar och husvagnsekipage som sedan flera år faktiskt finns i Uddevalla. Det vill säga, eftersom att den saknar färskvatten och möjlighet för gråvattentömning så är det ingen ställplats?!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till

Roger Johansson (L) 25 juli

Visst, det vore förstås önskvärt att detta fanns och det bör ju vara kommunens ambition i en förlängning här, eller om en ställplats förläggs till annan plats, som det funnits idéer om.

Eftersom det var jag som 2011 motionerade i kommunfullmäktige om att lägga en ställplats centralt i Uddevalla, kan jag kort här beskriva gången och debatten för att få till denna ställplats. Något som mycket riktigt ett enigt fullmäktige ställde sig bakom, likaså Destination Uddevalla i vars styrelse jag då satt. Ställplatsen skulle vara ämnad för både husbilar och husvagnar, vilket motionen klart angav.

Ja, det drog ut på tiden, som Roger Johansson skriver, innan den etablerades på nuvarande centrala yta bakom Bohusläns museum.

Beroende på ansvarig förvaltning, samt på att vissa politiker inte uppfattat uppdraget rätt, blev det lite strul den första tiden med funktionen för betalning vid ankomst.

Tidigt 2017 tog jag ett nappatag inom politiken för att få rätt inriktning för ställplatsen utifrån beslutet och motionens intention. På våren kom därför rätt skyltning upp som angav både husbilar och husvagnar, varför skulle vi utesluta dem?, samt möjligheter till en bra och smidig betalfunktion.

Denna sommar kan vi se ny modern skyltning på platsen med flera smidiga betalmöjligheter och för tillfället mycket låg avgift. Färskvatten anges att man kan tanka i gästhamnen på andra sidan Bäveån.

Inom vår kommun har vi också fler, små, ställplatser som är populära, men saknar färskvatten, el och/eller tömningsmöjlighet.

Efter flera tusen mil med husvagn tidigare i livet över hela Sverige liksom en god del av Europa kan jag konstatera att vi i jämförelse har en bra ställplats och med ovanligt bra centralt läge. Är vi goda ambassadörer för vårt Uddevalla så lyfter vi i stället fram sådana fina faktorer!

Alf Gillberg (S)