Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Smögen hamnen med Smögenbryggan Bild: Lasse Edwartz
Smögen hamnen med Smögenbryggan Bild: Lasse Edwartz

Insändare: Stäng ned Smögenbryggan i sommar

Djur sprider smuts och smitta - stäng restaurangerna och fiskbutikerna

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

För att minska smittrisken av coronaviruset, nu när de besmittade människor från storstadsregionerna hållits borta från ursprungsbefolkningen i kustkommunerna borde man väl stänga den vidriga fiskmarknaden i Sotenäs kommun, så att inte smittan likt Wuhan blommar upp i sommar i våra trakter, eftersom vi hållits borta från att kunna skaffa oss immunitet, hela våren.

Befarar att smittan och sjukdomen covid – 19 kommer att frodas på den välbesökta i Sotenäs förekommande fiskmarknaden, där fiskaffärer och restauranger ligger tätt i området på Smögen vid fiskhallen, där det förutom döda fiskar och skaldjur även rör sig levande hundar, katter, allehanda fågelarter och inte minst råttor.

Vidrigt tycker jag det är, då fåglarna av allehanda slag, trutar, kråkor gråsparvar och duvor med mera promenerar ogenerat på borden vid uteserveringarna bland gästerna och äter av deras mat, så fort de kommer åt, eller ”bajsar” på den, via luftanfall eller när de promenerar omkring bland de välfyllda tallrikarna och även skiter på gästerna från luften också för den delen.

Hundarna, som är i legio nuförtiden, promenerar förbi med sina ägare och stryker alldeles intill borden på uteserveringarna och uträttar emellanåt sina behov varhelst de behagar, likaså gör även alla de lösspringande katterna som huserar helt fritt i området. På nätterna kommer de fyrbenta råttorna fram, beblandar sig med de andra nattliga gästerna och förse sig med det som blivit över från restauranger och glasskiosker, samt förser sig även med billig dricka i form av innehållet från tappade, fulla såväl som halvdruckna, ölflaskor med mera vilka hamnat i skrymslen och vrår i hela området bland sjöbodar och andra affärer också.

Så för smittspridningens skull, håll fiskmarknaden, restaurangerna och glassförsäljningen stängda i sommar i hamnområdet på Smögen.