Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Stängning av Bromma hotar Fyrstadsflyget

Nu i dagarna är vi moderater på Trollhättan-Vänersborgs flygplats och pratar med resenärer. Många känner till vänsteroppositionens planer på att lägga ned Bromma flygplats i Stockholm men det är inte alla som vet att även vår flygplats kommer att tvingas stänga om Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet får bestämma.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

95 procent av resenärerna från Trollhättan-Vänersborgs flygplats ska till Bromma. Samtidigt har Arlanda slagit i kapacitetstaket och kan inte ta emot fler flyg. Kan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet förklara hur flygplan ska kunna starta härifrån om de inte har någonstans att landa?

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Miljöpartiet och Vänsterpartiet säger öppet att de tänker stänga Bromma flygplats, men även ledande socialdemokrater driver en flygfientlig linje som man i valtider inte gärna talar högt om. Socialdemokraternas ordförande i riksdagens trafikutskott Anders Ygeman har i flera år motionerat om att stänga Bromma flygplats. Också Socialdemokraternas ordförande i Stockholm, Veronica Palm, tidigare finansministern Bosse Ringholm och partisekreteraren Carin Jämtin har kämpat för nedläggning.

Inte nog med att flygplatsen hotas vid ett regeringsskifte. Vi lär då snart återse den skadliga flygskatten. När flygskatten infördes av den dåvarande S-regeringen 2006 fick många flyglinjer läggas ner. Alliansen tog bort straffskatten på flyg och flyglinjerna kunde återuppstå.

Om Bromma flygplats läggs ner kommer många företag att få svårt att ha kvar verksamhet ute i landet. Många dag- och veckopendlare skulle behöva se sig om efter andra jobb. Enligt Handelskammaren minskar tillväxten och 24 000 jobb hotas.

Det är obegripligt att den S-ledda vänsteroppositionen nu vill slå undan benen för näringsliv och jobb. Vi kan se tillbaka på en tuff tid för vår region med nedläggningen av Saab och perioder av hög arbetslöshet. Nu börjar vi resa oss och vi ser hur jobben växer fram. Det sista vi behöver är en rödgrön käftsmäll som innebär att företag och jobb måste flytta någon annanstans.

Genom höghastighetsjärnväg, kollektivtrafik och 150 000 nya bostäder binder vi samman landet och skapar förutsättningar för fler jobb och ökad konkurrenskraft. Flyget spelar här en viktig roll. Rösta på Moderaterna för jobb och tillväxt i hela landet!

Gunnar Lidell (M)

kommunstyrelsens ordförande Vänersborg

Maria Plass (M)

Riksdagsledamot Uddevalla

Mikael Cederbratt (M)

Riksdagsledamot Vänersborg