Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
LINKÖPING 20180908 Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson under TV 4:s statsministerduell på Linköping Konsert & Kongress. Bild: Anders Wiklund/TT

Stöd en högerregering, Löfven!

En högerliberal regering med stöd av S är bästa alternativet

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Hugg av flankerna till vänster och höger. Bort med Vänstern och Miljöpartiet. Bort med Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna. En trepartiregering mellan C, L och M med Socialdemokraterna som förhandlingspart och stödparti. Ulf Kristersson som statsminister.

Behåll i liberal anda friskolorna. Ta bort, även det i sann liberal anda, alla religiösa friskolor. Barn är liksom andra människor fria individer och ska inte hjärntvättas av sina föräldrar, till att bli indoktrinerade nickedockor åt sektledare. Låt landsbygdens folk åka bil, lastbil och traktor med en helt okej bränsleskatt, låt centerpartiet få vinna den frågan i regeringsförhandlingarna. Låt sjukvården vara balanserad ungefär som idag med både offentligt och privat. Vad viktigare är i den frågan, är att i börja lyssna på läkarförbundet och deras syn på Old och New Public Management, det vill säga styrningen och organisationen av den svenska sjukvården.

Utifrån en mittenregering kan man sedan skapa en skattemässig mittenpolitik. Med o-demokrater, o-liberaler och religiösa fanatiker till höger och vänster, borta från förhandlingsbordet finns goda möjligheter att börja reformera Sverige innan riksdagsvalet 2022. I frågorna skola, polis, försvar, utrikespolitik, infrastruktur och inte minst invandring och integration finns en bra arbetsgrund för långsiktiga kompromisser, mellan högerliberaler och socialdemokrater. Vad som sagts i valrörelsen är en helt annan femma.

När nu tack och lov Sverigedemokraternas invandringspolitik till stora delar är snodd av Sveriges övriga partier finns ingen anledning alls att samarbeta med SD. Vilken vettig svensk vill ha det som i SD:s drömländer Polen, Ungern eller Ryssland?

Så en stark högerliberal regering med stöd av Socialdemokraterna är bäst för Sverige och Sveriges framtid. En sådan blocköverskridande konstellation skulle få ett mandat på 62.2% av rösterna från riksdagsvalet.

Pål Magnusson

Uddevalla