Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Uddevalla tennisklubb beslutade att riva den gamla anläggningen på Kålgårdsberget.

Stötta Uddevalla tennisklubb mer

Låt klubben köpa mark av kommunen

Vi är många som undrar :Varför får Uddevalla Tennisklubb inte någon som helst hjälp av kommunen uppe på Kålgårdsberget?

LÄS MER: Beskedet: tennisklubben får inte köpa marken

Inte när det brann, och inte nu vid rivningen av klubbstugan. Som de flesta nu vet så har det varit mycket sabotage och klotter med mera på berget. Inte någon hjälp alls av kommunen tyvärr.

LÄS MER: Blickar framåt för en nystart på Kålgårdsberget

I Ljungskile har Tennisklubben där fått hjälp med cirka 3.5 miljoner kronor. Att bygga nya banor bland annat. Uddevallaklubben vill även köpa en liten bit mark ,där de har sitt hus som de tränar inomhustennis i. Men fick även där nej av kommunen.

Varför kan man undra.

Uddevalla tennisklubb är bland den äldsta klubben i Uddevalla. Har alltid betalat sina fakturor till kommunen. Har inga lån med mera.

En liten slytomt som ändå inte används kan inte kommunen sälja till klubben. De vill bygga en tredje bana och det går ej att låna pengar till det bygget om de ej äger marken. Det skulle bli för dyrt. Därför vill klubben köpa en liten bit mark precis bredvid Tennishuset.

LÄS MER: Har fått nog av stöket på berget

Det finns flera mycket lovande ungdomar i Uddevallaklubben.

Man undrar alltså: Vad beror det på att Ljungskile får så mycket pengar av kommunen, men inte en krona till Uddevallaklubben?

Helt otroligt. Att inte hjälpa en gammal , trygg och duktig klubb. Som värnar om att ungdomar ska få träna tennis och även ha chans att bli bättre och bättre.

LÄS MER: Låt tennisklubben köpa marken

Hoppas nu verkligen att Uddevalla kommun tänker om. Dessutom att inte bara hjälpa Ljungskile utan även Uddevallaklubben.

Det är ju dessutom samma kommun nuförtiden.

Ann-Cristin Ellegaard