Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Stanna inte utanför Pingvin!

Sätt böter på 10 000 kronor

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det är hög tid att det vidtas åtgärder så alla dessa bilar som stannar och parkerar på Norra Drottninggatan utanför Pizzeria Pingvin omedelbart bötfälles med en lämplig summa på minst 10 000 kronor och bärgas bort. Då hade det detta förbannade ofog förhoppningsvis fått ett slut.

Åtgärden för något år sedan med att ett staket placerades vid trottoaren för att försvåra för passagerare att gå ut, fungerar inte. Det är dessutom ofta bara en person i bilen och är det passageraren med som ska gå ut, ställer sig bilen bara ännu längre ut i vägen.

Det är väldigt tydligt skyltat med förbud att ens stanna, men eftersom det är mer eller mindre riskfritt att stå där i 5-15 min, medan man hämtar exempelvis en pizza, besöker kiosken eller hämtar asiatisk mat så står där hela tiden bilar.

Dessa felparkerade bilar skapar en osäker bilsituation i korsningen eftersom bilar som svänger in på Norra Drottninggatan tvingas samsas i en fil med bilar som kommer från andra hållet. Det är ju just därför som det är förbjudet att parkera på platsen. Det kan väl ändå inte vara så förbannat svårt att förstå.

Kommunen som är så mån om hur vi skall parkera och vilka regler som skall gälla, kan ju börja städa på denna plats. Sen kan ni också fundera på de fyra platser för 15 minuter som finns längre upp på Norra Drottninggatan precis vid korsningen med Bartilsgatan. Står det bilar parkerade på dessa finns inte utrymme att mötas och kommer någon via Bartilsgatan och svänger in på Norra Drottninggatan är risken för en kollision med bil som passerar parkerade bilar riktigt stor. Det går ju liksom inte att se runt hörn som bilist.

Vem är ansvarig för en kollision där? Ja, det lär bli bilisten som kör på Norra Drottninggatan eftersom man inkräktar på den delen av gatan som rimligtvis tillhör den som svänger runt hörnet från Bartilsgatan. Helt otroligt att göra så många 15 minutersplatser där. De två sista av dessa fyra borde omedelbart plockas bort. Jag passerar där ganska ofta och det är tur att trafiken som kommer från Blomgatan via Bartilsgatan inte är mer än vad den är.

Jag räknar med att den nya majoriteten i kommunen klarar av att lösa dessa enkla problem. Det innebär ju inte ens någon kostnad att lösa detta.

Uppretad bilist