Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bättre att studera detta? En av Torontos många brandstationer.

Studera brandstationer istället!

Kanadaresan var onödigt – Uddevalla har andra behov.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Håller fullständigt med dig ”förbannad Uddevallabo” (10 november) om att vi Uddevallabor får absolut ingenting ut utav toppelitens Kanadaresa. Uddevallas invånare har ingen nytta av politiker och tjänstemän som är globetrotters eller nöjesresenärer. Självklart får man en kick av att resa till Toronto och framför allt om man slipper att själv betala.

Hur man överhuvudtaget kan komma på tanken att åka över halva jordklotet för att studera integration av flyktingar för våra pengar är skamligt. Integration av nyanlända är väl ändå en regeringsfråga. Så hur vore det om våra kära lokalpolitiker tog hand om de lokala problemen som finns i kommun. Det hade varit mer ekonomisk och försvarbart om våra elitresenärer tagit en dagsresa runt Fyrbodal och studerat hur en säker brandstation med brukbart och stabilt garage ska se ut.

I Uddevalla har vi ett styre som är helt fantastiskt bra på att spendera våra skattepengar till allt som varken gagnar stad eller invånare. Hur mycket av skattemedel har detta året gått till visioner som inte går att förverkliga, rivningar av gamla fina kultur hus och resor? Vågar ni lägga korten på bordet och ge oss invånare svar på detta? Eller ska ni fortsätta att stoppa huvudet i sanden? Så frågan som varit hög aktuell i dessa tider går i all högsta grad att ställa till de styrande i Uddevalla: Vad fan får vi (skattebetalare) för pengarna?

 

En förbannad Uddevallabo till

Har du synpunkter på insändaren eller vill du tycka till om något annat? Använd vårt insändarformulär eller läs mer om hur man gör här.