Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
STOCKHOLM20180829Jimmie Åkesson (SD) och Ulf Kristersson (M) under SR:s partiledardebatt på Kulturhuset. I bakgrunden Ebba Buch Thor (KD), Jan Björklund (L) och Annie Lööf (C).Foto Henrik Montgomery/TT kod 10060 Bild: Henrik Montgomery/TT

Styr M, KD och SD - då försvinner all solidaritet

Statsminister Stefan Löfven borde få mer uppskattning

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Angående Lennart Svenssons insändare 2 december

LÄS MER: Stefan Löfven är handlingsförlamad och fjättrad av Vänsterpartiet

Lennart Svensson fortsätter i sin insändare på det tema som snart styr alla insändare och ledare i nästan alla tidningar: drevet mot Stefan Löfvén, vår statsminister som är ärlig och juste, men som inte får det han förtjänar: uppskattning.

Precis som det mesta jag läser idag så har ingen något förslag på exakt hur andras misstag skall rättas till (typ Alliansregeringens) eller vad som bör göras. Alla tycks tro att på hösten faller allt på plats som mogna äpplen, nya poliser, nya vårdcentraler och nybyggda fängelser med mera.

LÄS MER: M-ledaren efter SD-möte: Det var hög tid

Nu har visserligen regering lite hjälp att fylla en del platser på sjukhus för de duktiga Moderaterna har sett till att nya skrytsjukhus i Stockholm inte har råd med personal efter alla extra kostnader så där har man sagt upp runt 1 000 personer såsom är läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Dessutom Svensson, så har du inte något nytt att komma med utan du ägnar dig åt populism, samtidigt som det är uppenbart att andra politiker ljuger alla rakt ut eller att KD, SD och M ”stal” 20 miljarder för att dela ut till de redan rika innan en ny regering kommit till makten.

Detta påverkar naturligtvis regeringen som sedan också har att ta hänsyn till Centern där Annie Lööf bidrar till att montera ner Arbetsförmedlingen och Liberalerna med Nyamko Sabuni som vill öka på kärnkraften och ta bort värnskatten.

Om nästa regering, med Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) skulle få förlita sig på SD, ja då har vi inget kvar som heter solidaritet, rättvisa och juste vård för alla. För då kommer allt att likna de privata apoteken som saknar sans och väljer att sälja läppstift för att slippa ha mediciner i lager – så lycka till, Lennart Svensson.

Det finns mycket kvar att göra när det gäller kriminaliteten i vårt land, där allt fler fuskare dyker upp, där personer får arbeta utan lön och utan bostad, där gängen säljer knark och festprillar köper knarket.

Människor mördas av hänsynslösa individer med invandrarbakgrund och där tryggheten fått sig en rejäl käftsmäll, men jag tror att regeringen är på rätt väg nu och om jag förstod det rätt så har Malmö fått 300 nya poliser. När man vill ändra lagar och förordningar så lägger sig åklagare, advokater och andra experter i, så det är bra att regeringen lyckats utföra det de redan gjort, så låt det verka och kanske vi lyckas. Men att bara kritisera leder ingen vart!

Hans Lundberg

Hälleviksstrand