Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Eftersom dimmorna enligt många inte skingrades efter beslutet att lägga ner förundersökningen lär spekulationerna fortsätta. Bild: Polisen
Eftersom dimmorna enligt många inte skingrades efter beslutet att lägga ner förundersökningen lär spekulationerna fortsätta. Bild: Polisen

Svaren om Palmeutredningen väcker bara fler frågor

Utan att ta ställning i skuldfrågan har jag ändå några funderingar kring den av åklagaren utpekade Stig Engström.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

En av många böcker som kommit ut om mordet är "Den osannolike mördaren" från 2018. Författaren Thomas Pettersson redovisar i denna en rad omständigheter som enligt honom tydligt pekar på att Engström utförde mordet.

Eftersom dimmorna enligt många inte skingrades efter beslutet att lägga ner förundersökningen lär spekulationerna fortsätta.

Som nämnts ovan är ju författaren till boken övertygad om Engströms skuld. Undertecknad funderar ändå på om bokens titel kan bidra till att så tvivel bland de redan skeptiska. Med tanke på att jag finner det troligt att det kommer fler böcker i denna till synes ändlösa följetong avslutas detta inlägg med en stilla undran. Kommer det rent av någon gång att ges ut en bok som i stället heter "Den sannolike mördaren"?

Gunnar Lund

Uddevalla