Magdalena Andersson, har redan, på ett diskretare sätt, visat att S har en inbyggd härskarkultur, skriver insändaren.
Magdalena Andersson, har redan, på ett diskretare sätt, visat att S har en inbyggd härskarkultur, skriver insändaren. Bild: Anders Ylander

Sverige behöver regeringsskifte

Magdalena Andersson, har redan, på ett diskretare sätt, visat att S har en inbyggd härskarkultur, skriver insändaren.

ANNONS

Efter snart åtta år med Socialdemokratiskt styre, mest kännetecknat av käbbel och bråk, varav sju år med en splittrande och härskarlysten statsminister, Stefan Löfven. Att ha makten var viktigast. Vår nuvarande, mer begåvade statsminister, Magdalena Andersson, har redan, på ett diskretare sätt, visat att S har en inbyggd härskarkultur.

Sverige behöver en ny handlingskraftig regering. Inte beroende av en politisk vilde! I en insändare den 21 juni beskrevs handlingar och uttalanden av den sluga, maktlystna och oberäkneliga C-ledaren, Annie Lööf, som efter ensamheten i "Mitten", har sin hemvist i det rödgröna vänsterblocket tillsammans med S, V och MP. Hon har inte respekt för demokratiska valresultat. Hon föraktar därmed de väljare, som röstar på V och SD. Deras väljarstöd i Novus junimätning uppgick till hela 27.4 procent att jämföra med C:s ynka 5.9 procent. En röst på C är en röst på S!

ANNONS

Efter en borgerlig valseger:

• M, SD, KD och L utgör regeringsunderlag med målsättning att leverera mot sina vallöften, så att en andra mandatperiod 2026 kan uppnås. En period är för kort tid för att få Sverige på fötter.

• I första mandatperioden bildar M och KD regering, stödda av SD och L med möjlighet för dessa att ha tjänstmannanärvaro i regeringskansliet. Alla fyra partierna förhandlar fram en gemensam budget. SD solar sig i glansen av att på två mandatperioder gått från ett väljarstöd på 5.7 till 17.5 procent, med en politik, som många andra partier, inte minst S, på många områden, kopierat och sent omsider tvingats genomföra. L, med sin nye partiledare, Johan Pehrson, har på förvånansvärt kort tid samlat partiet och framfört en politik, som tycks föra L över spärren 4 procent.

• I förhoppningsvis andra mandatperioden ingår alla fyra partierna i regeringen.

• Bland de borgerligas vallöftena finns många angelägna sakpolitiska frågor att lösa. Sjukvårdens alla brister framstår dock som den allra viktigaste utmaningen att åtgärda. Låt KD:s förslag till reformering av den idag politikerstyrda vården ligga till grund för en gemensam radikal sjukvårdsreform. KD har drivit denna fråga ända sedan 2014. S har under sina nuvarande mandatperioder bara skyfflat in pengar för att köpa sig fria från ansvar. Politikerna har beskrivits som vårdens stora problem. Dags att lägga ned regionerna och SKR och låta staten bli huvudansvarig med professionens hjälp som KD föreslår.

ANNONS

Lennart Svensson

ANNONS