Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Välkomnar alla. Sverigedemokraterna står vare sig för vänster- eller högerpolitik.

Sverigedemokraterna är ett mittenparti

SD: Vårt parti vinner på att vi är ett mångfacetterat parti.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Nu går skam på torra land. Thomas Lundqvist skrev 26 januari en insändare i Bohusläningen som inte kunde låta sig stå oemotsagt.

Vi delar inte Lundqvists analys om att Sverigedemokraterna skulle var ett högerparti, ej heller manifesterar en tidigare moderat företrädares övergång till oss heller att vi är ett högerparti. Nyligen gick en miljöpartist i Norrköping över till Sverigedemokraterna. Med de logaritmer och analyser Lundqvist tillämpar borde Sverigedemokraterna gjort en rejäl vänstersväng då?

Läs också: SD är ett högerparti

Nej, partiets position i politiken manifesteras inte av enskilda avhopp. Vare sig de kommer från moderat- eller miljöpartistiskt håll.

SD anno 2018 är ett parti som består av människor / politiker med olika bakgrund, det kan ta sig i uttryck av olika politisk bakgrund, yrkesbakgrund, etnisk bakgrund eller sexuell bakgrund. Vårt parti vinner på att vi är ett mångfacetterat parti.

Vi välkomnar alla, alla som ställer upp på Sverigedemokraternas politik.

Sverigedemokraterna är precis som vi alltid framhållit, ett mittenparti.

Vi är garanten för att koalitionen Löfven med Sjöstedt i spetsen inte tillåts beskatta arbetarklass och barnfamiljer till ruinens rand, samtidigt som vi är garanten för att Ulf Kristersson med alliansen inte får utrymme för sin lönedumpningspolitik.

I kommunen är vi garanten för att de mindre tätorterna i kommunen inte glöms av, vi är motpolen till de som vill centralisera och nonchalera.

Vi undrar också vad Lundqvist menar med sitt försök till historiebeskrivning, när har svenska inkallade soldater vaktat mot invällande moderater från Norge? Möjligen blandar han ihop det med då de inkallade soldaterna som vaktade gränsen mot tyska socialister under andra världskriget? Om det är de sistnämnda han menar så vill vi understryka vilket viktigt jobb de utförde. Ingrediensen i tyskarnas dåvarande politik var rashygien och socialism, detta kan förhoppningsvis Lundqvist hålla med om ska med alla medel avhållas inflytande i demokratiska samhällen.

Tråkigt nog har vi en svensk regering idag som regelbundet påminner samtiden om socialismens agenda mot judar och staten Israel.

 

Heikki Klaavuniemi

Ordförande Sverigedemokraterna Norra Bohuslän

Matheus Enholm

Distriktsordförande Västra Götaland norra