Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Pontus Reuterbratt Bild: Munkedals kommun
Pontus Reuterbratt Bild: Munkedals kommun

Sverigedemokraterna tar ansvar för ekonomin i Munkedal

Pontus Reuterbratt (SD): Vi säger nej till ett kommunalt skrytprojekt som en all-aktivitetshall

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Debattartiklarna duggar tätt så här inför budgettider, en budget för Munkedals kommun som vi skulle klubbat redan i juni men där den alltmer splittrade oppositionen med Socialdemokraterna i förarsätet såg till att skjuta på.

Nu när budgeten är tagen i kommunstyrelsen ska den förhoppningsvis gå igenom i kommunfullmäktige nu nästa vecka. Då får förvaltningarna äntligen sina planeringsförutsättningar för kommande år.

Men för att kommentera kommunalrådet Jan Hognert (M) som i sin debattartikel skriver att det är första året som Moderaterna och Liberalerna lägger sin första gemensamma budget. Däremot vad som lätt går att läsa i protokollet från kommunstyrelsen är att budgeten lades fram av tre partier, nämligen SD, M och L. Vi i SD har haft många inspel för att vi skulle gå med på att släppa igenom denna budget, i dessa politiska tider där kompromisser är den enda rimliga vägen fram så har vi i SD fått igenom mycket. Det är på grund av vårt inspel som satsningen i förskolan och skolan i Hedekas tidigareläggs gentemot tjänstemannaförslaget. Det är tack vare vårt initiativ som det kommer satsas på fritidsgårdar även utanför tätorten.

För att bemöta S och C så tar denna ledningen av kommunen ansvar för ekonomin, till skillnad från när ni satt och styrde. Vi har redan Sveriges näst högsta kommunalskatt, vi har bland de sämsta skolresultaten och vi ligger långt ner på näringslivsrankningar. Vi har ärvt en kommun med de högsta skatterna och den sämsta välfärden sett till resultaten, vi jobbar stenhårt varje dag på att vända detta. Munkedals invånare skall få maximal avkastning på varje skattekrona, och i dessa tider när konjunkturen börjar vika och vi har stora sparkrav på de större nämnderna så vore det milt sagt inte så smart att satsa hundratals miljoner på ett kommunalt skrytprojekt som en all-aktivitetshall som ni förespråkar. Att idrottsföreningarna behöver tider där är vi överens, våra ungdomar behöver idrotta och röra på sig, därför förespråkar vi bygget av den så kallade bollhallen, men i den kommer det gå att göra betydligt mer än att endast spela boll.

För Sverigedemokraterna Munkedal

Pontus Reuterbratt

Vice gruppledare SD Munkedal