Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tänk rätt – bygg brett!

"Snåla med fem meter vore osmart"

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det ska bli spännande att en ny simhall byggs.

Men nu hoppas jag att våra politiker tänker smart denna gången.

För att mer folk ska få möjlighet att nyttja bassängen, bygg då 50x25 meter. Då man kan dela och göra 2 stycken 25 meters längder.

Detta så att man kan ha 50 meter när det behövs. Simföreningen växer och har även många simmare som klättrar vidare i simvärlden med. Så Uddevalla har en del att vara stolt över.

Jag hör att det skulle snålas och bara byggas 50x20 meter – varför då undrar man. Vill Uddevalla tjäna eller förlora? 50x25 är en vinst för alla.

Simning räddar liv och utvecklar även vattenkunskap. Detta är en väldigt viktig del för både barn och vuxna. Det är många som står på kö och vill få in sina barn på simning. Då krävs det med att det finns plats för detta.

Det är viktigt att både simföreningen Uddevalla Sim, men även allmänheten får plats. Se möjligheten för Uddevalla att fortsätta att ta fram elitsimmare. Som det är nu är det trångt på banorna och för de som ska träna på banorna inte räcker till.

Jag är en mamma som vill se fler människor få möjligheten att få simma. Låt oss få möjligheten att utvecklas på ett bra sätt i kommun. Så snåla med fem meter vore osmart. Tror många med mig tänker samma. Så gör nu rätt med en gång för en gång skull. Låt oss växa och bli starka.

Mia Girnus

Simförälder