Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Skribenten undrar om Uddevalla kommun har tänkt sätta upp solpaneler på sina planerade nybyggen. Bild: FREDRIK SANDBERG/TT
Skribenten undrar om Uddevalla kommun har tänkt sätta upp solpaneler på sina planerade nybyggen. Bild: FREDRIK SANDBERG/TT

Tänker Uddevalla visa att man är en energismart kommun?

Det skulle vara intressant att veta hur Uddevalla kommun har tänkt och tänker nu inför bygget av flera anläggningar (badhus och brandstation).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det är ju två skolor som närmar sig slutskedet och har man exempelvis satsat på solpaneler på dessa skolor och på kommande badhus och brandstation? Det är ju sedan något år tillbaka väldigt i ropet kring just solpaneler och att då satsa på detta i samband med nybyggnation vore väl mycket lämpligt.

Det finns ju en miljöpolicy att följa hos kommunen.

Jag kan inte minnas att jag läst något i tidningens artiklar om de nya skolorna och om kommunen där satsar på solpaneler. Likaså när det gäller om bygget av ett totalt felplacerat badhus som förstör för två andra idrotter om placeringen blir som nu tänkt. Jag blir inte ett dugg förvånad om kommunen tvingas backa om den nu gällande placeringen med resultatet att man bränt ytterligare tiotals miljoner utan att få spaden i jorden.

Energismart