Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tack till all personal i Sotenäs!

Lisbeth Olsson: Tillsammans hittade vi lösningar och tog ansvar för att vi skulle kunna klara sommarens bemanning.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Semesterperioderna går nu mot sitt slut. Vi har haft en fantastisk sommar med mestadels vackert väder och till det alla vackra vyer i Sotenäs kommun. En riktigt härlig arbetsmiljö att glädjas åt!

I våra verksamheter har vi haft många vikarier i tjänst. Detta för att kunna tillgodose medborgarnas behov av hjälp och stöd när vår ordinarie personal har haft välbehövlig semester. Vi är så glada att ni valde just Sotenäs kommun att arbeta i. Utan vikarier hade det varit svårt att bedriva verksamhet. Vi hoppas att ni känner att ni har en positiv upplevelse av ert arbete hos oss och att ni känner er välkomna tillbaka.

I våra verksamheter har vi också haft cirka halva ordinarie personalstyrkan i tjänst hela sommaren. Som ordinarie personal får man axla ett större ansvar när kollegor är på semester och vi har nya medarbetare i arbetet. Jag har själv gjort några arbetspass i hemtjänsten i sommar och då suttit med och hört av medarbetare att man utöver sitt eget schema har påmint, hjälpt till, stöttat, förklarat och löst saker som har uppstått. Man har haft tålamod och tänkt ett varv extra så ingenting skulle missas. Jag har på de sommarmöten vi har haft med alla chefer i förvaltningen varje vecka, fått reda på att detta extra ansvar har man tagit i alla övriga verksamheter också. Jag blir så glad att höra det, för då blir det tydligt att vi har medborgarens fokus och en genuin förståelse för uppdraget. Vi vill hjälpas åt, vi vill att det ska fungera, både för oss själva och för kollegorna, för vi vill att våra medborgare ska ha det bra och få den hjälp de behöver.

I Omsorgsförvaltningen arbetar det människor. Människor som har olika uppdrag; någon leder, någon planerar scheman och insatser, många utför de tjänster som medborgarna är beviljade. Det är komplexa verksamheter och uppdrag, som kräver hög kompetens, yrkesskicklighet och flexibilitet. Jag tycker att vi har sett prov på det sommaren 2019, när förutsättningarna inte har varit de allra bästa, när vi har saknat personal, när vi arbetade för att alla som behövde skulle få sin hjälp, men också för att medarbetare skulle få ledigt, just då kunde vi visa upp en förvaltning som gick samman, som tog ansvar, som hittade lösningar och arbetade tillsammans.

Jag känner mig oerhört stolt att få företräda dessa medarbetare och denna förvaltning. Jag vill med detta tacka er alla för er stora arbetsinsats denna sommar. Ni är ovärderliga! Nu ser vi fram emot en höst då vi tillsammans ska utveckla våra verksamheter vidare.

Med vänlig hälsning,

Lisbeth Olsson

Förvaltningschef, Omsorgsförvaltningen